Yüz Yüze Eğitimde Son Dakika Haberi: O Belge Asılsızdır

Milli Eğitim Bakanlığı kaynaklarından son dakika haberleri geldi. Yapılan açıklamada , sosyal medyada dolaşan o resmi yazının asılsız olduğuna yer verildi.

Yüz Yüze Eğitimde Son Dakika Haberi: O Belge Asılsızdır

MEB'den açıklama: O iddialar asılsızdır.

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), öğrencilere, sınav süreçlerine ilişkin Bakanlığın resmi kaynakları tarafından doğrulanmayan paylaşımlara itibar etmemeleri uyarısında bulunuldu.

Bakanlığın, Twitter hesabından yapılan açıklamada, öğrencilerin sınav süreçlerine ilişkin bilgilendirmelerin okullar tarafından yapılacağı vurgulanarak, "Lütfen, Bakanlığımız resmi kaynakları tarafından doğrulanmayan paylaşımlara itibar etmeyiniz." ifadesi kullanıldı.

Paylaşımda ayrıca asılsız bilgilendirmeye ilişkin görsel de yer aldı.

Aşağıdaki asılsız paylaşım milli eğitime yönelik yayın yapan bir internet sitesinde yayınlanmış ve Hürriyet Gazetesi yazarı Nuran Çakmakçı tarafından da haberleştirilmiştir.

HÜRRİYET YAZDI

Konu ile ilgili Hürriyet Gazetesi bugün bir haber yazmıştı. Söz konusu haber şu şekildeydi:

Okullarda 31 Ağustos tarihinde uzaktan eğitim başladı. 21 Eylül tarihinde ise kademeli olarak yüz yüze eğitime geçildi. Daha sonra ise diğer sınıflar için kademeli şekilde okullarda yüz yüze eğitim başladı. Bakanlık, okula girmeyen öğrencilerin devamsız sayılmayacağına , öğrencilerini okula göndermek istemeyenlerin göndermeme şansının olduğunu açıkladı. 

SINAVLAR YÜZ YÜZE OLACAK

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk yaptığı açıklamada sınavların yüz yüze yapılacağını söyledi. Okullar tarafından velilere gönderilen yazıda, "İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden gelen mesaj doğrultusunda yazılı sınav takvimlerinin beklemeye alınması talimatı gelmiştir. Bu nedenle 23 Ekim’den itibaren sınavlar beklemeye alınmıştır. Sınavlar ile ilgili yeni bir talimat gelene kadar dersler ilgili sınıflarda yüz yüze, diğer sınıflarda online olarak devam edecektir” denildi.

SINAVLARA GİRMEYEN KALACAK

Edinilen bilgilere göre yüz yüze sınavlara girmeyenler sınıfta kalacak.

2 SENARYO

İlk senaryoda müzik, beden eğitimi resim gibi derslerde notlar sınavla değil ödevlerle verilecek. 

İkinci senaryoda Matematik, yabancı dil, Türkçe gibi derslerde yüz yüze sınavlar yapılacak. Bu derslerde en az 2 sınav yapılacak. 

İkinci senaryoda sınavlardan birinin yüz yüze , diğerinin ise ödev olarak yapılması bekleniyor. 

SINAV TARİHİ

Edinilen bilgilere göre sınavların 15 Kasım 'dan itibaren başlaması ve 20-25 güne yayılması bekleniyor. 

ARA TATİL TARİHİ AÇIKLANDI

Bu yıl yayımlanan takvime göre 16 ile 20 Kasım tarihleri arasında ilk ara tatil yapılacak. 
Kaynak: https://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/nuran-cakmakci/yuz-yuze-sinava-girmeyen-sinifta-kalacak-41644517

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA