YÖK'ten Sınavlar ve Üniversitelerle İlgili Son Dakika Açıklaması

Son dakika haberi: Yükseköğretim Kurulu 'ndan alınan son dakika bilgilerine göre üniversitelerin sınavlarını nasıl yapacağı , hangi kuralların geçerli olacağı belli oldu.

YÖK'ten Sınavlar ve Üniversitelerle İlgili Son Dakika Açıklaması

SON DKAİKA: YÖK'ten üniversitelerle ilgili açıklama.

Yükseköğretim Kurulu tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı ve sınavlar ile ilgili detaylara yer verildi. 

Edinilen bilgilere göre dijital ortamda yapılacak sınavların salgın döneminde geçerli olacağı, salgın sonrası eski sisteme geri dönüleceği bildirildi. 

Üniversiteler, öğrencilerin dönem sonu puanını hesaplarken sınavların yanı sıra öğrencilere proje, ödev ve ÖYS aktiviteleri de dikkate alacak ve bu aktiviteler arttırılacak. 

Sorular rastgele seçilecek ve tam ekran , tarayıcı kilidi uygulanacak. 

Sınavlarla ilgili eğitim faaliyeti de yapılacak. Sınav başlamadan önce süre, sorumluluk ve diğer etik kurallar ile detaylar öğrencii le paylaşılacak. 

Sisteme girişlerin e Devlet kapısından da yapılabileceği bildirildi. 

Evinde interneti olmayan öğrenciler için ise teknik destek sağlanacak. Yakında bulunan okullardan bu öğrencilerin sınava alınması sağlanacak. 

Bir mazereti olan öğrenciler ise daha sonra telafi sınavına girebilecek. Teknik sorun yaşanması durumunda ise sınav tamamlanmamış olarak görünecek. 

ÜNİVERSİTELER NE ZAMAN AÇILACAK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan , 15 Haziran tarihinden sonra üniversitelerin akademik takvime göre açılabileceğini söylemişti. 

YÖK , bugün yaptığı açıklamada bu konuya değinmedi. Üniversitelerin açılma duyurusu , her öğrenci için kendi üniversitesinin resmi hesaplarından gelecek.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA