YÖK Öğrencilere Sordu: Online Sınavda Kopya Çekildi mi?

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı, üniversitelerde uzaktan yapılan sınavlarda kopya çekilip çekilmediği sorusunu öğrencilere sordu.

YÖK Öğrencilere Sordu: Online Sınavda Kopya Çekildi mi?

YÖK öğrencilere sordu: Online sınavda kopya çekiliyor mu?

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı, geçen gün bir anket başlatacağını duyurdu. Anketin üniversite öğrencileri ile akademisyenlere mail yolu ile gönderileceğini, sadece üniversitelerde okuyan öğrencilerin bu ankete katılacağı bildirildi. Ankette uzaktan eğitimle ilgili sorular yer alırken bir soru dikkatleri çekti. O soruda online olarak yapılan vize ve final sınavlarında öğrencilerin kopya çekip çekmediği soruldu.

ANKET BUGÜN BİTİYOR

Anket 11 Şubat 2021 Perşembe günü saat 17.00'da sona eriyor. YÖK'ün konu ile ilgili öğrencilere yolladığı mailde şu ifadelere yer verildi: "Yeni YÖK olarak, nitelikli eğitim, dijital dönüşüm, veri yönetimi ve kalite esaslı çalışma süreçlerimizde; yenilikçi değişimi, etkin iletişimi, güçlü iş birliklerini, üniversitelereyetki devri ve paylaşımını önemsiyoruz. Bu amaçlara dönük çalışmalarımız için zaman zaman üniversitelerimizin bileşen ve paydaşlarının kıymetli görüşlerine başvuruyoruz. Bundan sonrakisüreçlere de ışık tutacak olan pandemideki online öğretim sürecini değerlendirme amaçlı bu anketteki soruları cevaplayıp bize ilettiğiniz için şimdiden size teşekkür ediyoruz. Anketin, 11 Şubat Perşembe günü saat 17.00’ye kadar cevaplandırılması önem taşımaktadır."

UZAKTAN EĞİTİM SORUSU

YÖK tarafından öğrenciler ile akademisyenlere sorulan yüz yüze eğitim sorusu "Yüz yüze öğretimin başlatılması için YÖK'ün Sağlık Bakanlığı'ndan görüş almasını nasıl değerlendiriyorsunuz?" oldu.

KOPYA SORUSU

YÖK tarafından sorulan bir diğer soru da dikkatleri çekti. O soruda sınavlarda kopya çekilip çekilmediği soruldu. YÖK, "Sınavlarda kopya ve etik dışı durumlar olup olmadığını nasıl değerlendiriyorsunuz" diyerek öğrencilerden bu konuda değerlendirme bekledi. Sizce kopya çekiliyor mu? Aşağıdaki yorum kısmından yazabilirsiniz.