YÖK Başkanından Son Dakika Açıklaması! Koronavirüs Sürecinde Üniversitelerle İlgili Yeni Kararlar Açıklanacak

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, yeni tip koronavirüs tedbirleri kapsamında video konferans yöntemiyle gerçekleşen toplantıda kapsamlı değerlendirmelerde bulunulduğunu önümüzdeki günlerde yeni kararların açıklanacağını duyurdu.

YÖK Başkanından Son Dakika Açıklaması! Koronavirüs Sürecinde Üniversitelerle İlgili Yeni Kararlar Açıklanacak

Sosyal medya hesabında yabancı uyruklu öğrenci sayısındaki artış ve kazanımların kaybedilmemesi adına yenilikçi ve yapısal değişikliklere gidileceğini söyleyen Prof. Dr. Saraç şunları kaydetti: 

Yükseköğretim Genel Kurulumuzu, Yeni Koronavirüs Salgını tedbirleri kapsamında ilk kez video konferans yöntemiyle gerçekleştirdik. Kurul üyelerimiz ile salgın sürecindeki yükseköğretimimize ilişkin kapsamlı değerlendirmelerde bulunduk.

Daha öncede beyan ettiğimiz gibi ülkemizdeki küresel salgın sürecinde yükseköğretimimizi "öğrenci merkezli" yönetmeye, öğrencilerimizin ve yükseköğretim kurumlarımızın salgından en az şekilde etkilenmesine çalışıyoruz. Üniversitelerimizden gelen talepleri bu süreç içerisinde de hızla değerlendirmeye devam ediyor ve Kurul toplantılarımızı kesintisiz olarak sürdürüyoruz.

Önümüzdeki günlerde, yükseköğretimimizin son dönemlerdeki (başta yabancı uyruklu öğrenci sayımızdaki olağanüstü artış olmak üzere)kazanımlarını kaybetmemek ve Üniversitelerimizi bu küresel, yeni ve zor sürece hazırlamak için aldığımız “yenilikçi ve yapısal değişiklikleri” de barındıran nitelikteki kararlarımızı açıklayacağız.