YÖK Başkanı Özvar’dan YKS Baraj Puanı Değerlendirmesi

YÖK Başkanı Erol Özvar, YKS'de baraj puanlarının kaldırılmasına dair açıklamalarda bulundu. Özvar, "Temel amacımız daha fazla adayın tercih yapabilmesidir’’ dedi.

YÖK Başkanı Özvar’dan YKS Baraj Puanı Değerlendirmesi

Üniversite sınavlarında bu sene itibarıyla yeni düzenlemelere gidildi. Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda (YKS) ön lisans ve lisans programlarını tercihte 150 ve 180 olan Temek Yeterlilik Testi (TYT) ile Alan Yeterlilik Testi (AYT) baraj puanı uygulaması kaldırıldı. Kararın duyurulmasının ardından YÖK Başkanı Erol Özvar, bugün kameraların karşısına geçerek konuyla ilgili açıklamalar yaptı.

Barajın kaldırılmasının sınavsız üniversite anlamına gelmediğini belirten Erol Özvar, "Biz burada programların puanlarını düşürmüyoruz. Barajın kaldırılması sınavsız üniversite demek değil. Bu durum öğrencilerin hiç soru çözmeden okullara girmesi anlamına gelmiyor." ifadelerini kullandı.

Amaç daha fazla adayın tercih yapabilmesi

Temel amaçlarının daha fazla adayın tercih yapabilmesi olduğunu söyleyen Özvar, "Öğrencinin üzerindeki barajı geçme stresi kalktığı için, geri aldığımız bildirim, motivasyonlarının arttığı yönünde. Sistem öğrenciler arasında rekabet getirecek." dedi.

‘’ Bu puan üstünlüğüne dayanan bir düzenleme’’

Yeni düzenlemenin puan üstünlüğüne dayandığını belirten Özvar, şu sözlerle devam etti: "Bu puan üstünlüğüne dayanan bir düzenleme. Dolayısıyla ancak en yüksek puanı alabilen öğrenciler programlara yerleşebilecek. Puanları tutmayanların kayıt yaptırma hakkı olmayacak.

Bu yeni sistem aslında daha fazla öğrencinin kontenjanlara ulaşabilmesi anlamına geliyor. Bu açıdan sistem aslında daha dinamik bir sürece girmiş oluyor. Aslında biz yaptığımız bu çalışma ile öğrencilerin kontenjanlara başvurularını artırmış oluyoruz."