YKS Yerleştirme En Düşük Puanları ve Boş Kontenjanlar Açıklandı

2018 yılı YKS yerleştirme sonuçları gece yarısı açıklandı. Açıklanan sonuçların ardından yerleştirme puanları ve kalan boş kontenjanlar da açıklandı.

YKS Yerleştirme En Düşük Puanları ve Boş Kontenjanlar Açıklandı

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı.

Gece 00,00 'da YKS tercih sonuçlarını açıklayan ÖSYM, sonuçların ardından sayısal verileri de açıkladı.

Açıklanan sayısal verilerde 2 yıllık ve 4 yıllık üniversite bölümlerine yapılan yerleştirmelerde en yüksek ve en düşük puanlar belli oldu. Buna göre yerleştirme esaslı puanlar belli olurken boşta kalan kontenjanlar da belli oldu. Aşağıda yer alan listede bölümlerin en düşük ve en yüksek puanlarına göz atabilirsiniz.

SAYISAL BİGİLER

Yayımlanan sayısal verilere göre 1 milyon 69 bin 953 kişi lise düzeyinden, 679 bin 191 kişi de meslek lisesi düzeyinden YKS sonucuna göre tercih yapma hakkına sahip oldu. Lise düzeyinden 715 bin 58 kişi tercih yaparken meslek lisesi düzeyinden 491 bin 753 kişi tercih bildirimi yaptı. Toplamda 1 milyon 206 bin 811 kişi üniversitelere yerleşmek için ÖSYM 'ye tercih bildirimi yaptı.

EK YERLEŞTİRMELER NE ZAMAN?

Ek yerleştirmeler ise yerleşen adayların kayıtlarını yapmasından sonra yapılacak. Boş kalan kontenjanlar ile tercih yapan ancak üniversiteye kayıt yapmayan adaylardan oluşan boş kontenjanlar toplanacak ve ek yerleştirme kılavuzu yayımlanacak.

KILAVUZ YAYIMLANDIĞI ANDA BİLDİRİM ALARAK HABERDAR OLMAK İÇİN;

ANDROİD UYGULAMAMIZI ÜCRETSİZ İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN

İOS UYGULAMAMIZI ÜCRETSİZ İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN

Kamubulteni.com | Ankara