YKS Tercihi Yapacaklar: Bu Bölümü Tercih Edeceklere 2020 TL Burs

2019 YKS tercihi yapacak adaylar için bir açıklama yapıldı. İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği tarafından yapılan açıklamada burs müjdesi verildi.

YKS Tercihi Yapacaklar: Bu Bölümü Tercih Edeceklere 2020 TL Burs

YKS tercihi yapacak adaylara dikkat: Asgari ücret kadar burs verilecek.

Eskiden sıralaması tıp fakülteleri ile yarışan, zamanın en gözde mesleği haline gelen tekstil mühendisliği bölümü, son dönemlerde adaylar tarafından tercih edilmeyen bir bölüm oldu ve taban puanı yıllar gittikçe ciddi oranda düştü. 

Nitelikli iş gücü bulmakta zorlanan, kaliteli tekstil mühendisi bulmakta zorlanan sektör,  çareyi öğrencilere burs vermekte buldu.

İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği tarafından konu ile ilgili bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada, tekstil sektörünü tercih eden öğrencilere öğrenim hayatları boyunca asgari ücrete kadar burs verileceği belirtildi. 

İLK 80 BİNDE OLUP TERCİH EDECEKLER..

İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği tarafından konu ile ilgili yapılan açıklamada, 2019 YKS sonucuna göre ilk 80 bin içinde olup da, ilk beş tercihinden birisi Tekstil Mühendisliği olan gençlere, aday ilk 20 binde ise asgari ücret (2020 TL) kadar, ilk 20 ila 50 bin arasında ise asgari ücretin yüzde 70 'i kadar (1414 TL), ilk 50 ila 80 bin arasında ise asgari ücretin %50'si kadar (1010 TL)  burs verilececeği bildirildi.

YKS TERCİHLERİ BAŞLIYOR

2019 YKS tercihleri 23 Temmuz günü başlayacak. Tercih kılavuzu için TIKLAYIN