Yazın Okul Olacak mı? Sorusuna Cevap Geldi

Yazın okul olacak mı? Yaz okulunda dersler nasıl görülecek? İlkokul, lise ve üniversite öğrencileri için yaz okulu olacak mı? İşte cevap.

Yazın Okul Olacak mı? Sorusuna Cevap Geldi

Yazın okul olacak mı?

Koronavirüs nedeniyle okullar geçtiğimiz ay tatil edilmiş, okullarda eğitim olmayacağı açıklanmıştı Virüs nedeniyle tatil edilen okullara evde devam edildi. Öğrenciler , uzaktan eğitim modeli ile evlerinden , internet üzerinden derslerini işlemeye devam ediyor. 

Ancak tüm dersler internet üzerinden yapılamıyor. Bu sorun YÖK tarafından geçtiğimiz haftalarda çözüldü ve YÖK, uzaktan eğitimle yapılamayacak derslerin okullarda işleneceğini duyurdu. 

Yaz okulu uygulaması için bir düzenleme gündeme geldi. AK Parti tarafından hazırlanan ve TBMM Plan Bütçe Komisyonu 'na sunulan kanun teklifinde , öğrencilerin uygulamalı dersleri yaz aylarında okullarda görmesinin önünün açılması öngörüldü. 

Söz konusu kanun teklifi ile öğrenciler , uygulamalı derslerini okullarda yazın görecek. Söz konusu kanun teklifinin tam metni için TIKLAYIN

Bu düzenleme üniversite öğrencileri için geçerli olan bir düzenleme. İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine yaz okulu için bir düzenleme yok.