VGM Duyurdu: İlkokul-Lise-Üniversite Öğrencilerine Burs

Son dakika haberi: Vakıflar Genel Müdürlüğü 'ndan 2019-2020 eğitim öğretim yılı burs duyurusu geldi. İlkokul, ortaokul, lise ve üniversite öğrencilerine verilen bursun detayları haberimizde.

VGM Duyurdu: İlkokul-Lise-Üniversite Öğrencilerine Burs

Vakıflar Genel Müdürlüğü 'nden burs duyurusu.

CGM tarafından yayımlanan duyuruda burs başvuru tarihlerine ve başvuru şartlarına yer verildi.  İlkokul, ortaokul, lise ve üniversite öğrencilerine verilen burs ile ilgili yapılan açıklama kamubulteni.com 'da.

BURS BAŞVURU TARİHLERİ

VGM tarafından yayımlanan duyuruda başvuru tarihlerine şu şekilde yer verildi:

Başlangıç Bitiş
Ortaöğrenim Bursu 09 Eylül 2019 09 Ekim 2019
Yükseköğrenim Bursu 15 Eylül 2019 30 Ekim 2019
Yabancı Uyruklu  15 Eylül 2019 30 Ekim 2019

BAŞVURU DETAYLARI

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan duyuruda başvuru detaylarına ilişkin şu ifadelere yer verildi:

Vakıflar Genel Müdürlüğü Ortaöğrenim ve Yükseköğrenim Bursu, öncelikli olarak anne ve/veya babası hayatta olmayan, maddi durumu yetersiz öğrencilere verilmektedir.

Ortaöğrenim Bursu, Vakıflar Yönetmeliğinin; Yükseköğrenim Bursu ise Vakıflar Genel Müdürlüğü Yükseköğrenim Burs Yönetmeliğinin ilgili hükümleri doğrultusunda değerlendirilmektedir.

Burslarımız hakkında ayrıntılı bilgi için Sıkça Sorulan Sorular'dan (SSS) faydalanabilirsiniz.

Burs başvuru, değerlendirme ve sonuç açıklama dönemlerine ilişkin tüm duyurular www.vgm.gov.tr internet sitemizden takip edilebilir.

Geçtiğimiz eğitim dönemlerinde sosyal medyada ve internette Vakıflar Genel Müdürlüğü bursları ile ilgili yanlış haberler yapıldığı ve başvuru alma adı altında kişisel verilerin toplanması amacıyla sahte sayfa ve hesaplar yayınlandığı görülmüştür. Bu nedenle bu türden sahte haber, sayfa ve hesaplara itibar edilmemesi ve Genel Müdürlüğümüz bursları ile ilgili her türlü duyuru ve başvuru işlemlerinin www.vgm.gov.tr adresi üzerinden takip edilmesi gerektiği unutulmamalıdır.

BURS NE KADAR?

2018 - 2019 öğretim döneminde burs almaya hak kazanan öğrencilere, her eğitim dönemi boyunca 8 ay (Ekim, Kasım, Aralık, Ocak, Şubat, Mart, Nisan, Mayıs) süreyle 250,00 TL burs yardımı yapılacaktır

2019-2020 Eğitim öğretim döneminde burs miktarının artması bekleniyor.

VGM BURS BAŞVURULARI BAŞLADIĞINDA BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN