Vali Tıp Fakültesi Kazanan Öğrenciye Telefon Hediye Etti

Hakkari 'ye bağlı Ağaçdibi köyünde ikamet etmekte olan Serkan Adıyaman, YKS 'de üstün başarı elde ederek tıp fakültesini kazandı.

Vali Tıp Fakültesi Kazanan Öğrenciye Telefon Hediye Etti

Hakkari Valisi Cüneyt Orhan Toprak, tıp kazanan öğrenciye telefon hediye etti.

Hakkari merkeze bağlı olan Ağaçdibi adlı köyde ikamet etmekte olan 6 çocuk babası Hacı Adıyaman 'ın ikinci oğlu Serkan Adıyaman, YKS 'de 473 puan aldı ve Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesine yerleşti. Bu başarısı sonrası Serkan Adıyaman, ilkokul öğretmeni ile birlikte Vali Toprak 'ı ziyaret etti.

Tıp Fakültesini kazanan öğrenciye başarıların devamı dileklerinde bulunan Vali Toprak, şu ifadeleri kullandı:

"Serkan Adıyaman'ın isimli öğrencimiz Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesini kazandı, bu çok özel bir başarıdır. Kendisi ilimizin yaklaşık 20 kilometre Güney Doğusunda sarp dağların, kayalıkların arasında bulunun Ağaçdibi köyünde doğdu. "

ÇOK ŞANSLI BİR KARDEŞİMİZ Kİ..

"Onun döneminde terör nedeniyle köy ilköğretim okulunda asil öğretmen bulunmuyordu. Vekil öğretmenler gidip orada görev yapıyordu. Fakat çok şanslı bir kardeşimiz ki Hikmet hoca gibi bir vekil öğretmene denk gelmiş. Hikmet hoca en az bir asil öğretmenden beklenecek bir duyarlılıkla ilkokul döneminde onunla ilgilenmiş. İlkokulu bitirdikten sonra da ilgisini kesmeyerek o zaman bu Serkan kardeşimizdeki cevheri, okumaya karşı isteğini, heyecanını, okuma azmini, zekasını keşfetmiş ve güzel bir yere geleceğini düşünerek ilerleyen dönemindeki okul hayatında da hem maddi ve manevi hem de velisi olarak ilgi göstermiş. Serkan bu vekil öğretmenlerle köy ilkokulunu bitirip sonra da Çukurca yolunda bulunan Çimenli Köyü Ortaokulu'nda mezun olmuş. Ondan sonra da büyük bir başarıya imza atarak Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesini kazanarak doktor olma yoluna girmiş bulunuyor."

HEP YANINDA OLMUŞLAR

"Ben evlatlarını hiç yalnız bırakmayan anne ve babasına teşekkürlerimi sunuyorum. Ondaki mevcut kapasitesinin hayatına güven vermesi hayatında çok güzel yerlere gelmesinde hep yanında olmuşlar. Özellikle Hikmet hocamıza bu cevheri keşfedip ilkokuldan sonra da onu bırakmayıp cesaret verip motive ederek bu noktalara gelmesinde rol oynamasından dolayı teşekkür ediyorum. İl ve ilçe merkezlerimizden tıp fakültesine gönderdiğimiz oluyor. Ama bir köy ilkokulunda bu başarıyı sağlamış olması benim ilk defa karşılaştığım bir konu. Biz bundan sonra da gerek Hakkari halkı gerek Valilik olarak maddi ve manevi yanında olacağız. İnşallah kendisini önce doktor sonra uzman doktor nasipse doçent ve profesör makamlarında göreceğimi ümit ediyorum. Biz de Serkan kardeşimize Valilik olarak küçük bir hediye, Vali amcasından hatıra olarak bir telefon hediye etmek istiyoruz"

Vali Toprak daha sonra Serkan Adıyaman'a cep telefonunu takdim etti.

Kamubulteni.com | Ankara