Uzman Öğretmenli Sınavı Ne Zaman Yapılacak?

MEB sonunda beklenen tarihi açıkladı, uzman öğretmen adayları bu haberi uzun bir zamandır bekliyordu. Tarih birkaç saat önce açıklandı.

Uzman Öğretmenli Sınavı Ne Zaman Yapılacak?

SINAV NE ZAMAN?

Bakan özer şunları söyledi:

“Eğitimlerini tamamlayan uzman öğretmenlerimizin başöğretmen olabilmeleri, sınav tarihi itibarıyla 10 yılını ve eğitimlerini başarıyla tamamlamış olan öğretmenlerimizin de uzman öğretmen olabilmeleriyle ilgili sınavı da 19 Kasım’da gerçekleştireceğiz.”

19 Kasım’da Meb uzman öğretmenlik sınavını titizlikle gerçekleştirecek. Sonuçlar ise 12 Aralık 2022 yılında açıklanacak.

SINAV GİRİŞ YERLERİ HAKKINDAKİ YENI BİLGİ

19 Kasım’da gerçekleşecek olacak Öğretmenlik kariyer basamakları sınavının giriş bilgileri sınava girecek öğrenciler için erişime açıldığı fuyuruldu. Bundan dolayı sınav belgesine ulaşmak için birçok öğrenci nereden sınav belgelerine ulaşacaklarını merak ediyor.

SINAVA GİRİŞ BELGESİ NEREDEN ELDE EDİLİR?

basvuru.meb.gov.tr sitesine giriş yapanlar, sınav belgelerine rahatça ulaşabilecekler. Bunun dışında başöğretmenlik ve Uzman öğretmenlik sınavına girecek olan kişilerin MEBBİS ve e-devlet şifrelerinin sisteme girerek belgeye ulaşabilirler.