Üstün Dökmen: "Rehberlik Öğretmeni Başörtülü bir olmaz"

Sakarya İl Milli Eğitim tarafından düzenlenen programa katılan Prof. Dr Üstün Dökmen, başörtülü öğretmenler hakkında tepki çeken açıklama yaptı.

Üstün Dökmen: "Rehberlik Öğretmeni Başörtülü bir olmaz"

Üstün Dökmen 'den skandal başörtülü öğretmen açıklaması.

Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen programa katılan Prof. Dr Üstün Dökmen, başörtülü öğretmenler hakkında tepki çeken bir açıklamada bulundu.

Seminer konuşması yapan Üstün Dökmen, başörtülü öğretmenler hakkında skandal bir açıklamada bulunarak "Nasıl bir pilot sarhoş olmamalı, bir Hristiyan psikolog haç takmamalı ise; Rehberlik Öğretmeni de Başörtülü bir olmaz!, meslek icra edilirken İnşallah, Maşallah, Hayırlısıyla gibi cümleler sarf edilmemelidir!" ifadelerini kullandı.

Dökmen'in söylemlerine tepki gösteren Eğitim Bir-Sen Sakarya Şubesi, konu ile ilgili şu ifadeleri kullandı:

"Üstün Dökmen, bilim ve psikoloji adı altında kin kusarken, bu cüreti nereden almaktadır? Başörtülüsü, başörtüsüzü barış içinde ve kardeşçe yaşadığımız bir toplumda, sürekli 'başörtüsünden çekiştirmek' hangi klinik vakanın tarifidir? Ya da 28 Şubat'ta psikolojisi harap edilmiş binlerce kardeşimizin yenmiş hakkı hangi bilimsel tarif ile iade edilebilecektir? Belli ki şer uyumamaktadır, bazen siyasetçi, bazen bürokrat, bazen de psikolog olarak karşımıza çıkmaya ve değerlerimize bazen direkt, bazen de süslü cümlelerle küfretmeye devam etmektedir. 'Bin yıl sürecek' 28 Şubat'ın zulüm süreci hiçbir zaman hafızalardan silinmeyecektir. Tam da o dönemi lanetlediğimiz günlerde gerçekleşen bu olay vesayete selam göndermek, zulmü geri çağırmak değil midir?"

Kamubulteni.com  | Ankara