Üniversitelerin Spor Bölümleri İçin Tercihler Alınacak

ÖSYM Başkanlığı tarafından yapılan son dakika açıklamasında Milli sporcu yerleştirme işlemleri için tercihlerin alınacağına yer verildi.

Üniversitelerin Spor Bölümleri İçin Tercihler Alınacak

ÖSYM Başkanlığı tarafından bir son dakika açıklaması geldi.

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada Milli Sporcu Yerleştirme İşlemlerinin yapılacağına yer verildi. YKS kılavuzunun 7.4 maddesine göre spor dallarındaki üniversitelere yerleştirme işlemlerinin 7 Eylül 'e kadar yapılacağına yer verildi.

ÖSYM 'den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"2018- YKS Milli Sporcu Yerleştirme İşlemleri Tercihleri Alınacak

2018-Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) Kılavuzunun 7.4 maddesine göre spor dallarında yetenekli ve üstün başarılı adaylar için spor alanlarındaki yükseköğretim programlarına yerleştirme işlemi için başvurular, 31 Ağustos 2018 – 07 Eylül 2018 tarihleri arasında yapılacaktır. ÖSYM’ye posta yoluyla gönderilen veya elden verilen tercih listeleri geçerli olmayacaktır. Sadece elektronik ortamda bireysel olarak yapılacak tercihler işleme alınacaktır. Tercih işlemi, 07 Eylül 2018 tarihinde saat 23:59’da sona erecektir. Başvuruları Merkezimizce kabul edilen adaylar, tercihlerini yukarıda belirtilen tarihler arasında ÖSYM'nin; https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifrelerini kullanarak bireysel olarak internet aracılığıyla yapacaklardır.

Adaylar en fazla 8 tercih yapabileceklerdir. Engelli Adaylar, Tabloda yer alan Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Programlarını tercih edemeyeceklerdir. Tercihlerinde değişiklik yapmak isteyen adaylar tercih süresi içinde tercihlerini değiştirebileceklerdir."

Kamubulteni.com | Ankara