Üniversitelerde uzaktan eğitim kararı gözden geçirilecek mi?

6 Şubat tarihinde yaşanan yıkıcı depremler sonrasında evini kaybeden depremzedeler için KYK yurtları tahsis edilmiş ve üniversiteler uzaktan eğitime geçmişti. Peki KYK yurtları doluluk oranları kaç ? Üniversitelerde uzaktan eğitim kararı gözden geçirilecek mi?

Üniversitelerde uzaktan eğitim kararı gözden geçirilecek mi?

Üniversitelerde uzaktan eğitim kararı gözden geçirilecek mi? 

6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan Hatay ve Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasın evleri yıkılan yada hasarlı olan depremzedeler için ülke genelinde ki KYK yurtları tahsis edilmişti. Depremzede vatandaşlar diiledikleri şehirlerde KYK yurtlarına yerleşebilecekleri duyuruldu. KYK yurtlarının depremzede vatandaşlara tahsis edilmesi sebebiyle, ülke genelinde üniversitelerde uzaktan eğitime geçildi. YÖK başkanı yaptığı açıklamada, üniversitelerin 20 Nisan 2023 tarihine kadar uzaktan eğitime devam edeceklerini, bu tarihten sonra ise hibrid eğitime geçileceğini açıklamıştı. 

Edindiğimiz bilgilere göre kapasiteleri yaklaşık 800 bin kişi olan KYK yurtlarında kalan depremzede vatandaş sayısı son günlerde 150 binlere kadar düştü. Yoğunluk ise depremin yaşandığı illere yakın olan illerde, peki bu durumda üniversitelerin yüz yüze eğitime geçmesi muhtemel mi ? konuyla ilgili olarak herhangi bir açıklama yapılmazken, eğitim camiası, YÖK 'ün uzaktan eğitim kararını gözden geçirmesini ve 20 Nisan tarihinden sonra yüz yüze eğitime geçmesini istiyor.