Üniversiteler Yaz Okulu Duyurusu Yayımladı

Üniversitelerden yaz okulu duyuruları gelmeye devam ediyor. Bazı üniversitelerde yaz okulu eğitimi başlarken bazı üniversiteler kayıtlara yeni başladı.

Üniversiteler Yaz Okulu Duyurusu Yayımladı

Üniversitelerden yaz okulu duyurusu geldi.

Üniversite okuyan öğrencileri ilgilendiren son dakika açıklamaları gelmeye başladı. Birçok üniversite, yaz okulu bekleyen öğrenciler için kayıt ve yaz okulu tarihleri duyurusunu yayımladı. 

CORONA NEDENİYLE İKİNCİ DÖNEM OLMADI

Coronavirüs salgını nedeniyle üniversiteler önce 3 haftalığına tatil edilmiş, daha sonra alınan karar doğrultusunda üniversiteler 2019-2020 eğitim öğretim yılı yaz dönemini sona erdirdi.

YAZ OKULU DUYURULARI

Bazı üniversitelere baktığımız zaman yaz okulu duyurularının yayımlandığı görüldü. İşte o duyurulardan bazıları:

MAKÜ

Üniversitemiz bünyesinde açılacak olan 2020 Yılı Yaz Okulu başvuruları başlamıştır.

Üniversitemiz yaz okulundan ders almak isteyen üniversitemiz öğrencileri ve misafir öğrencileri yönlendirecek ve bilgilendirecek detaylı bilgi ve belgeler ekteki dosyalarda yer almakta olup, başvuru yapacak öğrencilerimizin MUHAKKAK dikkatli incelemeleri ve okumaları yararlı olacaktır.

  • MAKÜ öğrencisi,kayıtlı bulunduğu biriminde açılmayan dersini, üniversite içinde başka bir birimde açılması durumunda hak kaybına uğramadan alabilmesi için https://prg.mehmetakif.edu.tr/YazOkuluBasvuruFormu/?YOBF=MAKU adresinden başvuru formu ile müracaat etmesi ve müracaatı sonrası kayıtlı olduğu birim yönetim kurulu kararına ihtiyaç bulunmaktadır.
  • MAKÜ öğrencisi Üniversitemiz fakülte/ yüksekokul/konservatuvar/meslek yüksekokullarında yaz okulu derslerinin açılmamış olması koşuluyla, hak kaybına uğramadan diğer üniversite/üniversitelerden alabilmesi için https://prg.mehmetakif.edu.tr/YazOkuluBasvuruFormu/?YOBF=DIGER adresinden başvuru formu ile müracaat etmesi ve müracaatı sonrası kayıtlı olduğu birim yönetim kurulu kararına ihtiyaç bulunmaktadır.

Üniversitemizde Covid-19 Pandemisi nedeniyle 2020 Yılı Yaz Okulu’nda teorik derslerin tamamını uzaktan eğitim yöntemiyle yapılacaktır. Uygulamalı derslerin ise uzaktan eğitim yöntemi ya da yüz yüze yapılması ile ilgili karar akademik birimlerce verilecek olup, liste halinde ilgili akademik birimlerin web sayfalarında yayınlanacaktır.

Yaz okulunda;

  • Sadece uzaktan eğitim yöntemiyle yapılacak derslerin arasınav ve final sınavlarının Uzaktan Eğitim yöntemiyle yapılacaktır. (Ödev, çoktan seçmeli, doğru-yanlış, eşleştirme, kısa cevap, yazılı gibi sistem üzerinde bulunan sınav modülü ya da ödev modülü kullanılarak) Sınav şeklinin dersi veren öğretim elemanı tarafından belirlenip belirlenen takvim doğrultusunda öğrencilere önceden duyurulacaktır.
  • Uygulaması yüz yüze yapılacak derslerin sınavları da yüz yüze yapılacaktır. Başvuruda bulunacak tüm öğrencilere önemle duyurulur.