Üniversiteler ve Okullar 2. Dönem Açılacak mı? Son Dakika Açıklaması Geldi

Okulların açılması ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Açıklamada, hangi durumda okulların açılmasının planlandığına yer verildi.

Üniversiteler ve Okullar 2. Dönem Açılacak mı? Son Dakika Açıklaması Geldi

Okulların açılması ile ilgili açıklama.

Bilim Kurulu Üyesi'nden okulların açılması ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Deniz Çalışkan yaptığı açıklamada üniversiteler, okulların açılması meselesine değindi ve koronavirüs aşısının okulların açılmasına etkisini değerlendirdi. 

OKULLAR HANGİ DURUMDA AÇILIR?

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Çalışkan yaptığı açıklamada, toplumsal bağışıklığın yüzde 60'a çıkması için 120 milyondan fazla aşı gerektiğini söyledi ve bu durumun sağlanması durumunda okulların ikinci dönem açılabileceğini söyledi. Çalışkan açıklamasında,  "Bunu sağladığımız takdirde öğretmenlerimizin aşılanmasından sonra okulların açılması önümüzdeki ikinci dönemde mümkün olabilecek diye düşünüyoruz. Çünkü gerçekten çalışan ailelerin çocuklarının okuldan ayrı kalmasının pek çok sosyal pek çok tıbbi soruna da yol açtığını gözlemliyoruz" dedi.

ÜNİVERSİTELER 2. DÖNEM AÇILACAK MI?

Üniversitelerde de eğitimin yüzde 60 toplumsal bağışıklık sonrası başlayacağı bildirildi. 

Bu durum için koronavirüs aşısının Türkiye'de yapılmaya başlaması bekleniyor. Bilgi alış verişi için TIKLAYIN