Üniversiteler Tatil Edildi: Peki Tatilde KYK Burs Yatacak mı? KYK Kredi Verilecek mi? Yurt Ücreti Ödenecek mi?

Üniversiteler tatil edildi. Bahar döneminde artık dersler işlenmeyecek. Bu karar sonrası en çok araştırılan konu, KYK burs ve kredi ödemelerinin tatil sürecinde devam edip etmeyeceği , yurt ücreti ödenip ödenmeyeceği ve tatil öncesi verilen yurt ücretlerinin iade edilip edilmeyeceği konuları oldu. İşte detaylar.

Üniversiteler Tatil Edildi: Peki Tatilde KYK Burs Yatacak mı? KYK Kredi Verilecek mi? Yurt Ücreti Ödenecek mi?

Üniversiteler tatil edildi: Peki öğrencilere KYK burs ve kredisi verilecek mi?

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç yaptığı son dakika açıklamasında üniversitelerin yıl sonuna kadar tatil edildiğini söyledi. Bahar döneminde artık okullarda ders işlenmeyecek diyen Saraç, eğitimin dijital, uzaktan ve açıköğretim şeklinde olacağını söyledi. 

Bu 3 şekilde verilmeyecek dersler ise yaz aylarında yapılacak planlama dahilinde üniversitelerde öğrencilere verilecek. 

KYK BURSLARI VE YURT ÜCRETLERİ

Bu açıklama sonrası öğrencilerin en çok merak ettiği konu , KYK burs ve kredilerinin yatmaya devam edip etmeyeceğini , yurt ücretlerinin ödenip ödenmeyeceğini , tatil öncesi ödenen yurt ücretlerinin iade edilip edilmeyeceğini araştırmaya başladı.

Geçtiğimiz haftalarda okulların 3 haftalığına tatil edilmesi sonrası öğrencilerin KYK burs ve kredileri ödenmişti. Yurt ücretlerinin de alınmayacağı bildirilmişti. 

Okulların kapanmasına 3 ay kala okulların tatil edilmesi sonrası KYK yurtları için öğrencilerden herhangi bir ücret alınmaması bekleniyor. Resmi açıklama birazdan gelecek. 

Burs ve kredilerin tatil sürecinde ödenip ödenmeyeceği ise henüz belli değil.  Peki sizce tatil sürecinde burs ve kredi verilmeli mi? Aşağıdaki yorum kısmından yazabilirsiniz.

Resmi açıklama birazdan gelecek. Bildirimle haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN