Üniversiteler, Okullar Açılacak mı? Tarih Değişikliği Geldi

Son dakika haberi: Bilim Kurulu toplantısında okulların açılması meselesi görüşüldü. Vakaların 2 gündür yeniden artması nedeniyle okullar için tarih değişikliği gündeme geldi.

Üniversiteler, Okullar Açılacak mı? Tarih Değişikliği Geldi

Son dakika : Okullarda yüz yüze eğitim için tarih değişebilir.

Okullar 22 Ocak günü sömestr tatiline girdi. Tatil 3 hafta sürecek ve 15 Şubat günü okullarda 2020-2021 eğitim öğretim yılı bahar dönemi başlayacak. Ziya Selçuk geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada okullarda yü yüze eğitim için 15 Şubat tarihini verdi ve bu tarihle birlikte kademeli olarak yüz yüze eğitime geçilebileceğini söyledi.

DÜN BİLİM KURULU TOPLANDI: GÜNDEM AŞILAMA, OKULLAR VE RESTORANLAR

Önceki gün Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısı, Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca'nın başkanlığında toplandı. Toplantı geç saatte sona erdi. Toplantı sonrası CNN Türk muhabiri Duygu Ayaz Bayram dikkat çeken bilgiler edindiğini aktardı. Bayram konu ile ilgili yaptığı açıklamada, önceki gün gerçekleşen Bilim Kurulu toplantısında okulların açılmasından, normalleşme adımlarına kadar birçok önemli konunun konuşulduğunu söyledi.

OKULLAR

Edinilen bilgilere göre Bilim Kurulu'nda okullar gündemdeydi. Kurulda yüz yüze eğitim için 15 Şubat'ın erken olduğu, bunun 15 Mart'a çekilebileceği görüşünün ağırlık kazandığı bildirildi. Kurulun, öğretmenler aşılanmadan okullarda yüz yüze eğitimin başlamasını istiyor.

RESTORANLAR

Restoranlar için önümüzdeki hafta Pazartesi günü yapılacak kabine toplantısında karar alınacak. Bilim Kurulu ise vakaların düşmesi ve aşılama oranının artması sonrası açılmasını itedi. 

ÜNİVERSİTELER

Üniversiteler konusunda ise kararın 81 şehirdeki üniversitelere bırakıldığı, illerdeki vaka durumuna göre okulların eğitim kararı alacakları bildirildi. 

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA