Üniversiteler Ne Zaman Açılıyor? 2. Dönem İçin Kritik Gün Geldi

Üniversitelerde 2. dönem yüz yüze eğitim olacak mı? İkinci dönem üniversiteler açılacak mı? Sorularının cevapları yakın zamanda geliyor. Dün istenen görüş yazısı sonrası bugün Bilim Kurulu toplanıyor.

Üniversiteler Ne Zaman Açılıyor? 2. Dönem İçin Kritik Gün Geldi

Üniversiteler açılacak mı açılmayacak mı? Kritik gün geldi.

Önceki gün Yükseköğretim Kurulu, Sağlık Bakanlığı'na bir yazı gönderdi ve üniversitelerde ikinci dönem yüz yüze eğitime geçilip geçilmemesi konusunda acilen görüş yazısı istedi. 

İLK DÖNEM UZAKTAN

2020-2021 eğitim öğretim yılının ilk dönemi uzaktan eğitimle yapılmıştı. Üniversitelerde öğrenciler, evlerinden bilgisayar, tablet ve telefon başında derslere girdi ve sınavlarına da online olarak katıldı. Uzaktan eğitimle ilk dönem sona ererken ikinci dönem okulların nasıl olacağı, üniversitelerin açılıp açılmayacağı merak konusu oldu.

YÖK ACİL YAZI İSTEDİ

YÖK, dün Sağlık Bakanlığı'na yolladığı resmi yazıda , yüz yüze eğitim için acil görüş yazısı talep etti. YÖK tarafından gönderilen resmi yazıda, koronavirüs küresel salgını ile mücadele kapsamında başta Cumhurbaşkanlığı olmak üzere Sağlık Bakanlığı ve ilgili kamu kurum ve kuruluşlarınca alınması gereken tedbirlere ilişkin çeşitli düzenlemeler yapılarak uygulamaya konulduğunun altı çizildi ve 2020-2021 eğitim ve öğretim takvimlerinin üniversitelerde 1 Ekim 2020 tarihinde başlatıldığına ve müfredatının %40'a kadarının uzaktan ile dijital öğretim yöntemleriyle yapılabilmesi, karma öğretim uygulayabilmeleri için üniversitelere geniş bir alan bırakıldığını da yer verildi.

Yazının sonunda ise Sağlık Bakanlığı'nın 2. dönem için görüş bildirmesi istendi.

GÖRÜŞ SONRASI

İlk dönem öncesi Sağlık Bakanlığı YÖK'e bir görüş bildirmiş ve üniversitelerde uzaktan eğitim yapılması tavsiye edilmişti. Bunun ardından her üniversite, şehirdeki vaka durumuna göre kararını almış ve tüm üniversiteler uzaktan eğitime geçmişti. İkinci dönem gelecek görüş yazısına göre de üniversitelerde yüz yüze eğitim mi yoksa uzaktan eğitim mi olacak soruları karara bağlanacak.

RESMİ YAZI SONRASI BİLİM KURULU TOPLANIYOR

Resmi yazı sonrası bugün Koronavirüs Bilim Kurulu toplanıyor. Saat 17.00'da yapılacak toplantıda üniversitelerin durumunun da ele alınması ve bu konuda görüş yazısının yazılması bekleniyor. Toplantının 2-2,5 saat sürmesi bekleniyor. Toplantı sonrası açıklama geldiğinde haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN