Üniversiteler Açılıyor İddiası... Yüz Yüze Eğitim Tarihi Açıklandı (KYK Yurt Burs Başvurusu Ne Zaman?)

Üniversitelerin açılma tarihi hakkında yeni açıklama geldi. Dr. Vahdet Özkoçak yaptığı açıklamada üniversiteler için resmi açıklamanın beklendiğini söyledi ve beklenen tarihi duyurdu.

Üniversiteler Açılıyor İddiası... Yüz Yüze Eğitim Tarihi Açıklandı (KYK Yurt Burs Başvurusu Ne Zaman?)

Üniversitelerin açılacağı tarih hakkında açıklama.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz gün üniversitelerin açılması ile ilgili açıklama yapmış ve kısa zamanda okulların açılmasını istediklerini söylemişti.  Erdoğan, "Üniversitelerde Yüz Yüze Eğitimi Kısa Sürede Başlatmayı Hedefliyoruz." dedi ve üniversitelileri ilgilendiren önemli haberi verdi.

FAHRETTİN KOCA DESTEKLEDİ

Bakan Fahrettin Koca ise önceki gün bir açıklama yaptı ve "Özellikle bu dönemde yüz yüze eğitimin başladığı öğrenciler arasında salgının seyrini bilmek istiyoruz. 2 hafta geçtikten sonra başlayan yaş grubu ile ilgili vaka seyrini sayılarını tekrar değerlendirip, gerektiğinde kademeli bir geçişe de geçmiş olacağız. Salgının seyri ve yüz yüze eğitimle öğrencilerin yaş gruplarındaki dağılımın nasıl şekillendiğini gördükten sonra gündeme alırız. Önümüzdeki 2-3 haftanın değerlendirmek için önemli olduğunu düşünüyorum." diyerek 2 hafta içindeki vaka sayısına göre karar vereceklerini , yüz yüze eğitime geçmeyi desteklediklerini, istediklerini söyledi.

YENİ AÇIKLAMA: TARİH VERİLDİ

Öğretim Elemanları SENDİKASI (ÖGESEN) Öğretim Elemanları Derneği (ÖGEDER) Eğitimsel Çaba Derneği (EÇD) Genel Başkanı  Dr. Vahdet Özkoçak bir açıklamada bulundu. Sosyal medya hesabı üzerinden açıklamada bulunan Özkoçak, okulların 2 Kasım 2020 'de açılabileceğini iddia etti. 

Özkoçak şunları söyledi:

"@YuksekogretimK açıklama yapmadı henüz ancak 2 Kasım Pazartesi #YüzyüzeEğitim başlayabilir. @tcmeb  okulları açmasının yansımaları haftaya sayısal veriler ile ortaya konacak.Yapılacak olan Bilim Kurulu toplantısı sonrasında da açıklama gelecek.Kısaca bu takvim konuşulmaya başlandı!"

KYK YURT VE BURS BAŞVURULARI NE ZAMAN?

2 Kasım tarihi şimdilik bir iddia. Bu tarihte üniversitelerin açılması durumunda KYK yurt başvurularının önümüzdeki hafta başlaması gerekiyor. 

TARİH NETLEŞDİĞİNDE BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

ndroid için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN