Üniversiteler Açılacak mı? ÖSYM 2020 Üniversite Kayıt Tarihlerini Açıkladı

Üniversitelerin açılması ile ilgili Bilim Kurulu üyesinden bir açıklama gelirken ÖSYM, 2020-2021 eğitim öğretim yılı üniversite kayıt tarihlerini duyurdu. İşte son bilgiler.

Üniversiteler Açılacak mı? ÖSYM 2020 Üniversite Kayıt Tarihlerini Açıkladı

Üniversite kayıt tarihleri açıklandı: Peki üniversiteler açılacak mı?

2019-2020 eğitim öğretim yılı , üniversitelerde uzaktan eğitimle sonlanmıştı. Mart ayında Türkiye 'de ilk coronavirüs vakasının görülmesinin ardından alınan karar doğrultusunda önce üniversiteler 3 hafta tatil edilmiş, vaka sayısının artması nedeniyle tamamen kapatılmıştı. 

Ünivesiteler kapatılmış ve eğitimler uzaktan online olarak yapılmıştı. Online olarak eğitimlerin tamamlanmasının ardındna öğrenciler, 2020-2021 eğitim öğretim yılında okulların açılıp açılmayacağını , üniversiteye bu sene ilk defa gidecekler ise üniversitelere kayıtların ne zaman yapılacağını araştırmaya başladı. Biz de kamubulteni.com olarak bu haberimizde adayların sorularına cevap vermeye çalıştık.

ÜNİVERSİTE TERCİHLERİ BAŞLIYOR

2020 YKS sonuçlarının arından tercihler başlıyor. 6 Ağustos günü başlayacak tercih döneminde öğrenciler, lisans ve ön lisans bölümleri tercih edecek. Tercihlerin 14 Ağustos 2020 günü sona ermesinin ardından adaylar, sonuçların açıklanmasını bekleyecek. 

ÜNİVERSİTE KAYITLARI NE ZAMAN? ÖSYM AÇIKLADI

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarafından bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada üniversite kayıt tarihlerine yer verildi. 2020 YKS tercih sonucuna göre bir yükseköğretim programına yerleşen adaylar için üniversite kayıtları başlayacak. ÖSYM Başkanlığı yaptığı açıklamada üniversite kayıtlarının 31 Ağustos-4 Eylül 2020 tarihleri arasında yapılacağını duyurdu. 

ELEKTRONİK BAŞVURU

Üniversite kayıtları için elektronik kayıtlar ise 29 Ağustos-2 Eylül 2020 tarihleri arasında yapılacak. Üniversite kayıtları aşağıdaki evraklarla yapılacak:

a) Adayın mezun olduğu ortaöğretim kurumundan aldığı diplomanın aslı veya onaylı örneği ya da yeni tarihli mezuniyet belgesi

b) Aday ek puandan yararlanarak yerleştirilmiş ancak alanı diplomasında veya mezuniyet belgesinde belirtilmemişse, hangi okul ve alandan mezun olduğunu gösterir resmî belge (METEM programlarından mezun olanların diplomalarında okul adı olarak, diplomayı düzenleyen merkezin adı yazılmaktadır.)

c) 12 adet 4,5 cm x 6 cm boyutunda fotoğraf

d) Katkı payının/öğretim ücretinin ödenmesi ile ilgili belge

e) Kayıttan önce belirlenip üniversite tarafından ilan edilecek diğer belgelerin aslı veya üniversite onaylı suretleri.

ÜNİVERSİTELER AÇILACAK MI?

Öğrencilerin en çok merak ettiği soru bu. Ancak ne YÖK, ne ÖSYM ne de hükümet bir açıklama yapmadı. 

Prof. Dr. Özlü, ‘Yarın okullar açılacak olsa bir bilim insanı olarak onay verir misiniz?’ sorusuna şu cevabı verdi:

"Örneğin şu durumda yarın okullar açılsa, bunun uygun olmayacağını söyleyebilirim. Bu benim kişisel görüşüm. Toplumda her gün binin üzerinde vaka var, 20 civarında da her gün kaybettiğimiz yurttaşımız var. Okullar birden bire virüsü her yere yayar. Çünkü okulda çocuklar birbirbirlerine bulaştıracaklar, onlar da ailelerine götürecekler, onlar da daha sonra dedelerine ninelerine… Yani bu süreç böyle dalgalar şeklinde artabilir. Buna dikkat etmek lazım.

Bence önümüzde iki tane kırılma noktası var birincisi okulların açılması ve bir de kurban bayramı bu iki riski iyi yönetmemiz lazım ki bir yükseliş trendi oluşmasın."

İLK KRİTİK SÜREÇ SONA ERDİ

Özlü açıklamasında Kurban Bayramı 'nın ilk kırılma noktası olduğunu söylemişti. Eğer vaka sayısında Kurban Bayramı etkisi yaşanmazsa üniversitelerin açılması bekleniyor. 

Önümüzdeki günlerdeki vaka sayısına göre Bakanlar Kurulu, Bilim Kurulu ile YÖK bir karar verecek. 

İLKOKUL-ORTAOKUL VE LİSELER AÇILIYOR

MEB'den yapılan son açıklamada okulların 31 Ağustos 2020 günü, tedbirlerin ışığında açılacağına yer verildi. 

Peki sizce üniversiteler, okullar açılmalı mı? Ankete katılmak için TIKLAYIN

ÜNİVERSİTELERİN AÇILMASI İÇİN AÇIKLAMA GELDİĞİNDE BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN