ÜNİVERSİTELER AÇILACAK MI? Kritik Tarih Verildi

Üniversitelerde yüz yüze eğitim için Bakan Fahrettin Koca kritik tarihi verdi. Bakan Koca, yüz yüze eğitimin başladığı yeni sınıflar için vaka artış-azalış oranının 2-3 hafta içinde belli olacağını, buna göre değerlendirme yapılacağını söyledi. Bakan, şimdiye kadar yüz yüze eğitimin başladığı sınıflarda vaka artışı görülmediğini, hatta kısmen azalma görüldüğünü söyledi.

ÜNİVERSİTELER AÇILACAK MI? Kritik Tarih Verildi

Üniversitelerin açılması hakkında yeni gelişme.

Önceki gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bir açıklama yaptı. Akademik Yıl Açılış Töreni 'nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan , üniversitelerde yüz yüze eğitime geçmek için çalışma yaptıklarını , kısa süre yüz yüze eğitime geçme planı yaptıklarını söyledi.

Erdoğan yaptığı açıklamada , "Üniversitelerde Yüz Yüze Eğitimi Kısa Sürede Başlatmayı Hedefliyoruz." ifadelerini kullandı.

FAHRETTİN KOCA 'DAN AÇIKLAMA

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bugün Erzurum, Ağrı, Iğdır, Kars, Ardahan, Erzincan, Tunceli ve Bingöl İl Sağlık Müdürleri ile bir araya geldi ve toplantı yaptı. Toplantı sonrası basın mensuplarının karşısına geçen Bakan Koca, okulların açılması ile ilgili şunları söyledi:

"Okullarda alınması gereken tedbirler, şüpheli bulunan, bulgusu olanlar için nasıl davranılması gerektiği ile ilgili detaylı çalışma yapıldı. Bu anlamda yapılacaklar çok net kayda alındı. Bu dönemde açılan sınıflarda, vaka sayılarında, pozitif bulduğumuz vaka sayısında bir artış olmadığını görüyoruz. Hatta açılmayan sınıflara göre kısmen düşüşlerin olduğunu biliyoruz. Diğer sınıflarda da aradan 2-3 haftanın geçmesi ile birlikte pozitif vakaların görülüp görülmediğini , ne oranda görüldüğünü , önümüzdeki hafta değerlendirmiş olacağız. Bilim Kurulu da gelecek hafta bunu değerlendirecek.

Ona göre de önümüzdeki süreçte yüz yüze eğitime hızlıca geçeceğiz. Hangi sınıfların açılacağı ile ilgili bilim kurulunun değerlendirmesi olacak." 

ÜNİVERSİTELERİN AÇILMA İHTİMALİ OLDUKÇA GÜÇLENDİ

Dün Cumhurbaşkanı Erdoğan 'ın açıklaması sonrası Bakan Koca bugün konuştu ve yüz yüze eğitime geçmek istediklerini söyledi. Bakan , Erdoğan 'ın açıklamasını destekledi ve okullarda yüz yüze eğitimi başlatmak istediklerini söyledi.

NE ZAMAN NETLEŞECEK?

Bakan Koca , yeni sınıflarda yüz yüze eğitimlerin başladığını , yüz yüze eğitimin başlaması sonrası vaka sayılarına bakacaklarını söyledi. Buna göre Ekim ayının sonunda üniversiteler için net kararın verilmesi bekleniyor.

Üniversitelerde yüz yüze eğitime Kasım ayında geçilmesi bekleniyor. Sizce Kasım ayında mı yoksa yeni dönemde mi okullarda yüz yüze eğitim başlamalı? Yorum kısmı aşağıda.

RESMİ AÇIKLAMA GELDİĞİNDE BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN