Üniversiteler 2. Dönem Açılacak mı? Son Dakika Açıklaması Geldi

Üniversitelerde yüz yüze eğitimle ilgili son dakika açıklaması geldi. Sağlık Bakanlığı Toplum Bilimleri Kurulu üyesi açıklamasında , kararın üniversitelere bırakıldığını söyledi.

Üniversiteler 2. Dönem Açılacak mı? Son Dakika Açıklaması Geldi

Üniversitelerde yüz yüze eğitim açıklaması.

2020-2021 eğitim öğretim yılı 1. dönemi sona eriyor. Bugün sona erecek ilk dönemin ardından ikinci dönem beklenecek. Okullarda yüz yüze eğitime geçilmeye başlanacağı açıklanırken en merak edilen konu üniversitelerde yüz yüze eğitim olacak mı olmayacak mı sorusu oldu. Bu konuda Sağlık Bakanlığı Toplum Bilimleri Kurulu üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan bir son dakika açıklaması yaptı. İlhan açıklamasında üniversitelerin pandemi döneminde online olarak devam ettiğini , bazı bölümlerde ise yüz yüze eğitim yapıldığını söyledi. İlhan, bazı grupların üniversitelerin açılmasını, tamamen yüz yüze olmasını istediğini, birçok kişinin ise üniversitelerde uzaktan eğitim devam etsin dediğini aktardı. 

İlhan , iki grubun da haklı olduğunu, ancak dğru olanın pandemi gidişatı olduğunu söyledi. İlhan, her üniversitenin, bulundukları şehirde vaka durumuna göre karar vereceklerini söyledi. Üniversitelerin kendi yeterliliklerinde, olanaklarında eğitim programlarını yüz yüze ya da online olarak yapabileceğini söyledi. 

ÖZETLE

Özetlemek gerekirse üniversitelerde 2. dönemin uzaktan mı yoksa yüz yüze mi olacağına üniversiteler karar verecek.