Üniversite Öğrencisine Geç Mezuniyet Tazminatı: 292 Bin TL

Geçirdiği kaza sonucu üniversiteden geç mezun olan öğrenci, açtığı davayı kazandı. Dava sonucunda öğrenciye 292 bin TL ödenmesine hükmedildi.

Üniversite Öğrencisine Geç Mezuniyet Tazminatı: 292 Bin TL

Geç mezun olan öğrenciye 292 bin TL.

Üniversite öğrencisi Deniz T., geçirdiği trafik kazası sonrasında gördüğü tedavi nedeniyle okulundan bir süre uzak kalmış ve bu nedenle geç mezun olmuştu. Bu mağduriyet mahkemeye taşındı.

Hürriyet gazetesinden Mesut Hasan Benli kaleme aldığı yazısında mezuniyette yaşanan mağduriyeti dile getirdi. Ankara'da özel bir üniversitede iç mimarlık ve çevre tasarımı bölümü hazırlık sınıfında okumakta olan öğrenci, öğrenci olduğu sırada bindiği servis aracının kaza yapması sonucu 21 Aralık 2010'da ağır halde yaralandı. Söz konusu olay ile ilgili başlatılan soruşturmada Deniz T'nin bindiği servis aracının yüzde 25, diğer servis aracının yüzde 75 kusurlu olduğu tespit edildi.

Olay sonrası servis aracı şirketinin sahibi genç kızla anlaştı ve 65 bin TL ödeme yaptı. Ancak kazada kusurlu olan servis sürücüsü ve aracın sahibi anlaşmayı tercih etmedi ve Deniz T hukuk yoluna başvurdu. 

Söz konusu olayla ilgili dava dilekçesinde kaza geçiren öğrenci, "Müvekkil söz konusu kazada her iki kolundan ve de başından ağır şekilde yaralanmış; yapılan tedaviler neticesinde özellikle omuz ve kollarında kalıcı hasarlar meydana gelmiştir. Müvekkil halihazırda öğrencidir; ancak mezun olduğunda hayatını mimarlık mesleğinden kazanacağı buna karşın geçirmiş olduğu kaza sebebi ile vücut bütünlüğünün yüzde 22.2 oranında zarar gördüğü bu durumun da yapacağı çizimler de elini kolunu yüzde 100 sağlıklı şekilde kullanamamasına sebep olacağı izahtan varestedir. Müvekkilin tedavi süreci sebebi ile yaklaşık 6 ay gibi bir süre de öğrenim hayatından geri kaldığı, bu kayıp sebebi ile diğer arkadaşlarından daha geç mezun olup, meslek hayatına da geç başlayacağı bu noktada da müvekkilin ekonomik hayatının bu yönü ile de etkileneceği ve kazanç kaybı olacağı gerçektir." ifadelerini kullandı.

292 BİN TL VERİLDİ

Söz konusu dosyayı işleme alan Ankara 7. Asliye Ticaret Mahkemesi, 2 Aralık tarihinde örnek bir karara imza attı ve tedavi giderleri olan 17 bin TL,i geç mezuniyet kaynaklı 15 bin TL ve çalışma gücü kaybından dolayı meydana gelen 260 bin TL'nin tahsiline karar verdi. 292 bin TL Deniz T'ye verilecek.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA
Kaynak: https://www.hurriyet.com.tr/gundem/gec-mezuniyet-tazminati-292-000-tl-41680347