Ulaşım Desteği Başvurusu Nasıl Yapılır?

Şehir dışında öğrenim görmekte olan üniversite öğrencilerine yönelik 2022 yılı için 2000 TL ulaşım desteği verilmesi planlanıyor. Ulaşım desteği başvurusu nasıl yapılır? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından müjdesi verilen ulaşım desteğinin ayrıntıları belli oldu. Ailesinden farklı kentlerde eğitim hayatını sürdüren üniversite öğrencilerine 2022 senesi içerisinde 2 defa gidiş dönüş biçiminde olacak şekilde bilet başına 500 TL tutarında toplamda 2000 TL, 2023 senesi için bilet başına 750 TL olmak

Ulaşım Desteği Başvurusu Nasıl Yapılır?

2022 Yılı Ulaşım Desteği Ne Kadar Olacak?
Ailesinden uzakta öğrenim hayatını sürdüren üniversite öğrencilerine 2022 senesi içerisinde 2 defa gidiş geliş olacak şekilde bilet başına 500 TL,  toplamda 2000 TL tutarında bir ulaşım desteği verilecek.


2023 Yılı Ulaşım Desteği Ne Kadar Olacak?

Şehir dışında öğrenim hayatını sürdüren lisans öğrencilerine 2023 senesi için bilet başına toplamda 750 TL tutarında ve gidiş geliş açısından hesaplandığında 3000 TL tutarında bir ödeme yapılacak.

Ulaşım Desteğinden Kimler Faydalanacak?

Bu destekten 150.000 üniversite öğrencinin faydalanması hedefleniyor.25 yaş altında bulunan lisans öğrencileri ulaşım desteğinden faydalanabiliyor. Ulaşım desteği için öğrencinin Türkçe Cumhuriyeti devleti vatandaşı olması gerekiyor.


Ulaşım Desteği Ödemeleri Nasıl Yapılacak?

Söz konusu ödemeler, Sosyal Yardımlaşma ve dayanışma vakıfları tarafından öğrencilerin IBAN hesabına aktarılacak. Müracaat işlemleri, öğrencinin ailesinin ikamet ettiği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları’na yapılacak. Öğrencilerin aileleri de aynı şekilde müracaat işlemlerini gerçekleştirebilecek ve vakıflar bu başvuruyu değerlendirecek.