Ücretsiz Tablet Konusunda Açıklama Geldi! 30 Bin Tablet Daha Dağıtılacak

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan uzaktan eğitim sürecine ilişkin yapılan bilgilendirmede ücretsiz tablet dağıtıma dair de bilgilendirme yer aldı.

Ücretsiz Tablet Konusunda Açıklama Geldi! 30 Bin Tablet Daha Dağıtılacak

MEB'den yapılan resmi açıklamada, koronavirüs önlemleri kapsamında 20 Kasım'dan 4 Ocak'a kadar derslerin online yapılacağı, uzaktan eğitim sürecinde hiçbir sınavın yapılmayacağı belirtildi. Tablet konusuna da yer verilen açıklamada 30 bin tabletin 10 gün içinde öğrencilere ulaştırılacağı kaydedildi.

Tablet konusunda yapılan bilgilendirmede, " Kamu kurum ve kuruluşları, yerel yönetimler, özel sektör kuruluşları ve sivil inisiyatifler aracılığıyla gönderilen 60 bin tablet bilgisayarı, resmî veriler ışığında hazırlamış olduğumuz dağıtım stratejisine göre öncelikli ihtiyaç sahibi öğrencilerimize ulaştırdığımızı daha önceden sizlerle paylaşmıştık. Dağıtımlarımız, destek kampanyaları ve tedarik süreçleriyle eş zamanlı olarak devam etmektedir. 30 bin tableti daha 10 gün içinde öğrencilerimize ulaştırmış olacağız. Dağıtımını gerçekleştireceğimiz 500 bin tablet bilgisayarın tedarik süreci tamamlanmakta olup yıl sonuna kadar öğrencilerimize teslim etmiş olacağız. Paydaşlarımızın da desteğiyle mümkün olan en kısa sürede ihtiyacı olan öğrencilerimizin tamamına ulaşmayı hedefliyoruz." denildi.

AÇIKLAMALARIN TAMAMI İÇİN https://www.kamubulteni.com/egitim/mebden-uzaktan-egitimle-ilgili-aciklama-geldi-sinavlar-nasil-h31802.html