Tüm Kademeler 23 Kasım'da Yüz Yüze Eğitime Geçecek mi? Bakan Selçuk Açıkladı

Tüm kademelerde 23 Kasım günü yüz yüze eğitime geçileceği iddiaları Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'a soruldu.

Tüm Kademeler 23 Kasım'da Yüz Yüze Eğitime Geçecek mi? Bakan Selçuk Açıkladı

23 Kasım'da diğer sınıflarda da yüz yüze eğitim başlayacak mı?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk bir son dakika açıklamasında bulundu ve 23 Kasım 'da okulların tamamının açılacağı iddialarına değindi.

ERDOĞAN AÇIKLADI: 2 KASIM'DA 5 VE 9'UNCU SINIFLAR

Okullarda uzaktan eğitim 31 Ağustos günü, yüz yüze eğitim ise ana sınıfı ve 1. sınıflar için 21 Eylül günü başladı. Daha sonra kademeli olarak diğer sınıflar da okullarda yüz yüze eğitime başladı. Geçtiğimiz hafta kabine sonrası açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2 Kasım'da 5 ve 9. sınıfla için yüz yüze eğitimin başlayacağını söyledi. Bu açıklama ile birlikte 2 Kasım'dan itibaren  ana sınıfı, 1, 2, 3, 4, 5, 8, 9 ve 12. sınıflar okullarda yüz yüze eğitim görecek. 

Bugün bir basın toplantısı düzenleyen ve gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Bakan Selçuk, "23 Kasım'da 6, 7, 10 ve 12. sınıflar, 23 Kasım'da yüz yüze eğitime başlayacak doğru mudur?" sorusunu yanıtladı. Bakan Selçuk 23 Kasım'ın MEB'in resmi açıklaması olmadığını , resmi açıklamalar dışında diğer kaynaklardan yapılan açıklamalara, haberlere itibaren edilmemesi gerektiğini söyledi. Bakan Selçuk,  "Biz de okulların tümüyle açılmasını istiyoruz. Bahsi geçen tarihler bizim tarafımızdan yapılmadığı sürece dikkate alınmamasını istiyoruz" dedi.

Bakan Selçuk'un okullar ile ilgili açıklamaları şu şekilde:

Bizim okulların açılması konusunda bildiğimiz alınan kararlar sayın Cumhurbaşkanımızın başkanlığında bir heyetin Bilim Kurulu'nun da tavsiyeleri doğrultusunda yaptığı çalışmalara bağlı. Her zaman söylüyoruz bu dinamik bir süreç. Hem küresel anlamda dinamik hem ulusal anlamda dinamik bir süreç. Her gün yapılan testleri çalışmalar Sağlık Bakanlığı'nın ortaya koyduğu çaba ve gayret bilim insanlarımızın, hekimlerimizin, hemşirelerimizin çabaları daha iyiye doğru gitsin diye gösteriliyor. Bu büyük bir çaba, biz de bu çabanın farkındayız. Dünyayı izliyoruz, Türkiye'yi izliyoruz. Her gün, her an izlemeye devam ediyoruz ve özel bir yazılımla her sınıfımızı gözlemleyebiliyoruz. Bu bağlamda bu dinamik gidişin sürecine bağlı olarak yeni kararlar, yeni yaklaşımlar, yeni tedbirler almakla ilgili elbette hazırız. Ne gerekiyorsa bütün bunları hayata geçirebilmek için arkadaşlarımızla birlikte yoğun bir çalışma içerisindeyiz." 

"Okullar konusu, birlikte istişare edilerek, değerlendirmeler yapılarak aldığımız bir karar. Önümüzdeki süreçte gidişatın nasıl oluşacağı tamamen verilere bağlı olarak değerlendirilecek. Bundan dolayı da bizim şimdiden, çok önceden şu ay şu olacak, bu ay bu olacak deme imkanımız yok. Bugünlerde tekrar yeni değerlendirmelerin içindeyiz, bu değerlendirmelere bağlı olarak hangi sınıflar ne şekilde açılacak bizim temennimiz elbette okulu açık tutmak ve eğitimle alakalı bir kurum olarak elbette çocuklarımızın sınıfta olmasını istiyoruz. Temennimiz tüm sınıfları, tüm düzeyde açmak. Bu kararı verirken verilere bakmak zorundayız. Biz bilim insanlarının, Sağlık Bakanlığı'nın ortaya koyduğu verileri dikkate alarak yeni kararlarla da ilgili istişareleri elbette yapacağız."