Teneffüs Süresi Artıyor-İşte Yeni Teneffüs Süresi

Milli Eğitim Bakanlığı, 2023 Eğitim Vizyonu kapsamında teneffüs sürelerini arttıracağını belirtmişti. Bu karar sonrası ilk uygulama Antalya 'da yürürlüğe girdi.

Teneffüs Süresi Artıyor-İşte Yeni Teneffüs Süresi

Teneffüs süreleri artıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı, geçtiğimiz aylarda yayımlanan 2023 Eğitim Vizyonu kapsamında ders ve teneffüs sürelerinin düzenlenmesi ile ilgili projesinin pilot çalışması Antalya' da hayata geçirdi..

Söz konusu proje kapsamında, pilot bölge olarak seçilen okulda 40 dakika ders, 40 dakika teneffüs uygulaması yapıldı.

40 DAKİKALIK TENEFFÜSTE NE YAPILACAK?

Teneffüs süre boyunca 40 dakikalık süre içinde öğrenciler isterse bahçede, öğretmenler eğitmenler eşliğinden, halkoyunları, yakartop, satranç, kick boks, ip atlama gibi etkinlikler gerçekleştiriyor. Resim veya müzik severler de atölyelere koşuyor. Uzun süreli teneffüslerde sosyal aktiviteler ağırlıkta olacak.

Öte yandan öğrencilerin yeteneklerini keşfetmeyi ve geliştirmeyi hedefleyen bu proje, Antalya'da başarılı olursa bütün okullarda uygulanacak.

Antalya 'da pilot bölgede projenin başarılı olmasının ardından uygulamanın tüm Türkiye 'de yürürlüğe girmesi bekleniyor.

DERS SAYISI AZALACAK

Ziya Selçuk, önceki gün yaptığı açıklamada Eylül ayından itibaren liselerde ders sayısının düşürüleceğini söyledi. 

Şimdilik uygulama sadece Antalya’da 14 okulda başladı. Bu çalışmayı yerinde görmek için pilot okullardan biri olan Antalya Kemer’deki Hacı Mehmet Saygın İlkokulu’nda bir gün geçirdik. İkinci eğitim-öğretim döneminde hayata geçen 40 dakika teneffüse öğrenciler çoktan alışmış. Zil çalınca havanın güzel olmasını fırsat bilenler bahçeye, resim veya müzik severler ise atölyelere koşuyor. Badminton, resim, müzik, halkoyunları, kick boks, futbol, judo, işaret dili gibi etkinlikleri halk eğitim merkezlerinden görevlendirilen öğretmenler; istop, satranç, masatenisi, seksek, yakartop, beştaş, yedi kiremit, mendil kapmaca, ip atlama gibi çalışmalarıysa sınıf öğretmenleri gerçekleştiriyor. Teneffüsler 40 dakikaya çıkınca okul saati de uzuyor. Eskiden 08.30-14.30 olan okul saatleri 08.20-16.00’ya alınmış. Bunlar gönüllülük esasına dayalı. Katılan öğretmenlere, aylık yaklaşık 700 TL ek ders ücreti ödeniyor.

Kamubulteni.com   |  Ankara