Son Dakika: Yüz Yüze Eğitim ve 15 Tatil - Sömestr Açıklaması Geldi

Son dakika haberi: TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Üyesi Nazım Maviş bir son dakika açıklamasında bulundu ve yüz yüze eğitime değindi.

Son Dakika: Yüz Yüze Eğitim ve 15 Tatil - Sömestr Açıklaması Geldi

Son dakika : Yüz yhüze eğitim açıklaması geldi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Üyesi Nazım Maviş bir son dakika açıklamasında bulundu veyüz yüze eğitim ile ilgili önemli ifadeler kullandı. Koronavirüste aşılama sürecinin devam etmesi ve kısıtlamaların vakaları düşürmesi ile birlikte okullarda yüz yüze eğitimin gündemde olduğunu söyleyen Nazım Maviş, vaka sürecinin takip edilip yarıyıl tatilinin ardından okullarda yüz yüze eğitimin başlayacağını ümit ettiklerini söyledi.

TBMM'de bir basın toplantısı düzenleyen ve gündeme dair merak edilen soruları yanıtlayan Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Üyesi Nazım Maviş , eğitimde Türkiye'de aksamaların pandemi nedeniyle yaşandığını söyledi. 

YÜZ YÜZENİN YERİNİ TUTMUYOR

Uzaktan eğitimin başarılı bir şekilde devam ettiğini , ancak yüz yüze eğitimin tutmadığını söyleyerek, "Geldiğimiz süreçte alınan tedbirlerin sonuç vermeye başladığını görüyoruz. Aşılama süreciyle birlikte vaka sayılarında daha da azalmayla karşı karşıya kalacağız. Tabii ki karar Bilim Kurulunun teklifine göre verilecek ama yarıyıl tatilinin bitimiyle birlikte okulların açılarak yüz yüze eğitimin başlayacağını ümit etmeye başladık. Bunu net şekilde söyleyebilirim. Okulların, salgın riskinin azalmasıyla açılmasında fayda görüyoruz." ifadelerini kullandı.

Maviş, "Eğitimde kaybedeceğimiz çok kısa süreler insan hayatında çok büyük maliyetlere yol açabilir. O açıdan çocuklarımızın geleceği için her türlü tedbiri alarak eğitim hayatlarına devam etmelerini sağlamalıyız." ifadeleri ile sözlerini tamamladı.

15 TATİL - SÖMESTR NE ZAMAN?

Okullarda sömestr tatili 22 Ocak 2021 günü başlayacak 15 Şubat günü sona erecek. 

KAMUBULTENİ.COM  |ANKARA