Son Dakika Sınavlar İptal mi , Yüz Yüze Eğitim Başlayacak mı? Erdoğan'dan Sınav ve Okulların Açılması Açıklaması

Kabine toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan okulların açılması ve yüz yüze sınavların yapılması konularında açıklama geldi.

Son Dakika Sınavlar İptal mi , Yüz Yüze Eğitim Başlayacak mı? Erdoğan'dan Sınav ve Okulların Açılması Açıklaması

Okulların açılması ve sınavlar açıklaması.

Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen kabine toplantısından sonra kameralar karşısına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, sınavlar ve yüz yüze eğitim ile ilgili açıklamada bulundu. Erdoğan açıklamasında şunları söyledi:

"Korona salgınına tedbirleri almamızın üzeirnden 1 yıol geçti. 18 Mart 2020'de iş dünyamız ve tüm kesimler ile yaptımız toplantı ile ortak karar ile kapsamlı tedbirleri paylaştık. Salgının aşağı yönlü olduğu dönemlerde gevşetilmeler yaptık. Süreç içerisinde salgından etkilenen tüm kesimler için destekler uygulamaya alındı. 

Salgın tedbirleri nedeniyle işi bozulan geliri azalan vatandaşları takip ederek pekçok yolla desteklemeye çalıştık. Kimi ülkelerde sağlık ve ekonomideki sıkıntılara Türkiye'de oluşmasına neden vermektedir. Dünya ve Türkiye'de 1 yıllık duruma baktığımızda Türkiye her alanda herkesin takdirle takip ettiği yerde durmaktadır. Her konuda örnek alınan bir ülke durumundayız. Bugün 9 milyonu bulan aşılama sayısı ile nüfusunun yüzde 10'undan fazlasına ulaşan Türkiye, dünyada ilk 5 ülke arasında yer almaktadır. Hiçbir vatandaşımızı doktorsuz, maskesiz , ilaçsız bırakmadık.

Birilerinin sürekli sorduğu MB rezervlerindeki hareketlilik, bu dönemin ne kadar zor olduğunu gösterir. Milletimiz , kasadaki tüm paranın halkımızın yanında olduğunu bilsin. Dünyadaki ve özllikle de AB'deki durumu yakındna izleyerek salgınla mücadeleyi güncelliyoruz. 

Daha önce söz verdiğimiz gibi bugün yeni kontrollü normalleşme sürecini başlatıyoruz. 

Okullar Türkiye geneli okul öncesi ve ilkokullarda 8 ve 12'inci sınıflarda eğitim öğretime açılacak.

Düşük ve orta riskli yerlerde diğer kademelerde de eğitim öğretime başlanacaktır. Yüksek ve çok yüksek riskli yerlerde sadece liselerdeki yüz yüze sınavlar yapılacak.

Bazı öğrenciler yapılmasını, bazıları yapılmamasını istiyor. Sizce sınavlar yüz yüze olmalı mı? Aşağıdaki yorum kısmından yazabilirsiniz.

DEVLETE BİNLERCE MEMUR ALINACAK. MEMUR ALIMLARINDAN BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN