Son Dakika: Lisede Ders Sayısı Düşecek

Son dakika haberi,: Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk , yaptığı son dakika açıklamasında ders sayısının düşeceğini söyledi.

Son Dakika: Lisede Ders Sayısı Düşecek

Son dakika haberi: Ders sayısı düşüyor.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yaptığı son dakika açıklamasında ders sayısının çokluğundan yakındı ve ders sayısının azalacağını söyledi. Bakan Selçuk,  "Türkiye'de 16-17 ders var lisede. Japonya'da, Kanada'da, İngiltere'de, Yeni Zelenda'da, ABD'de lisede 5-6 ders var. Neden bizde bu kadar çok ders var, onlarda az olduğu halde onlar bizden daha başarılı. Çözümümüz hemen Eylül ayından itibaren 9. sınıflardan başlayarak bütün Türkiye'de bunun uluslararası standartlarına geçmek. Bunun hazırlıkları bitti. Bir eksiğimiz gediğimiz yok, Eylül'den itibaren her şeyi yapmaya hazırız" dedi.

Tekirdağ' a  gelen Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Vali Aziz Yıldırım'ı ziyaret etti. Ziyaret sonrasında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Bakan Selçuk şu ifadeleri kullandı:

"O zaman bizim de oluşturduğumuz katma değer yükselir. Bütün bu işleri eğitimle ilişkilendirmek ve sonuçta demokratik topluma doğru yol almak bizim temel gayemiz. Çocuklarımızın da boşa kürek çekmesini istemiyoruz. Yıllarca soru çözüp de üniversiteye gittiklerinde en iyi üniversiteye gittiklerinde, o üniversitenin öğretim elemanlarının temel matematiği yapmakta sıkıntı çekiyor, yetişmeden geliyorlar demesini istemiyoruz."

NEDEN BU KADAR ÇOK DERS VAR BİZDE

Türkiye'de orta öğretimdeki ders sayısına değinen Selçuk, "Orta öğretimde Türkiye'de 16-17 ders var lisede. Japonya'da, Kanada'da, İngiltere'de, Yeni Zelenda'da, ABD'de lisede 5-6 ders var. Neden bizde bu kadar çok ders var, onlarda az olduğu halde onlar bizden daha başarılı. Çünkü belli bir alanda derinleşiyor bu çocuklar. Belli bir alanda özelleşiyor ve sevdiği alana yoğunlaşıyor. Küçük küçük çukurlar kazmıyor, çocuk kuyu kazıyor, kuyu kazarsa suyu bulacağını biliyor ama çukur kazarsa suyu bulamayacağını biliyor. Peki ne yapacağız? Çözümümüz hemen Eylül ayından itibaren 9. sınıflardan başlayarak bütün Türkiye'de bunun uluslararası standartlarına geçmek. Bunun hazırlıkları bitti. Bir eksiğimiz gediğimiz yok, Eylül'den itibaren her şeyi yapmaya hazırız. Ama bunu bütün Türkiye'ye aniden yapmayacağız. Çocuk bir kuralla başladıysa, liseyi o kuralla bitirecek. Yani oyunun ortasında kural değişmeyecek. Bizim muhakkak suretle çocuğun sükunetini, anne babanın sakinliğini, sistemin dinginliğini korumamız lazım" diye konuştu.

KAMUBULTENİ.COM  |  ANKARA