Son Dakika: Bu Üniversiteler Bahar Döneminde Hibrit Eğitimle Açılıyor (Hibrit Eğitim Nedir , Ne Demek?)

Son dakika haberi: Üniversiteler hibrit eğitim sistemine geçti. Birçok üniversite duyuru yayımladı ve bahar döneminde eğitimin nasıl olacağını duyurdu.

Son Dakika: Bu Üniversiteler Bahar Döneminde Hibrit Eğitimle Açılıyor (Hibrit Eğitim Nedir , Ne Demek?)

Okullar ve üniversitelerin açılmasına ilişkin açıklama.

Bahar dönemi geliyor ve okullar açılıyor. İlkokul, ortaokul ve liselerde eğitim öğretim geçen hafta başlarken üniversiteler de bu haftadan itibaren eğitim öğretime başlıyor. Sağlık Bakanlığının aldığı tavsiye kararı doğrultusunda üniversitelerde bazı bölümler yüz yüze eğitime geçerken bazı bölümlerde ise uzaktan eğitim devam edecek.

Bahar yarı yılı için hibrit veya karma olarak adlandırılan modelle ilgili üniversiteler, senato kararlarını duyurmaya başladı. Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü yaptığı açıklamada bazı bölgelerde okulların hibrit eğitim modeli ile açılacağını söyleyerek, "Yani burada bir zorunluluk da yok. Biraz da bu okula gönderip göndermeme işi ailelere kalıyor. Ortam nasıl, okulun fizibilitesi, sınıftaki öğrenci sayısı nasıl, kurallara uyuyabilecek, maskelerini çocuklar sürekli takabilecek mi? Sınıflar havalandırılabilecek mi, sınıftaki öğrenci yoğunluğu ne kadar? Bunlara dikkat etmek lazım. Kurallara uygun olursa, çok yoğun olmazsa, dikkatli, tedbirli olarak süreç yönetilebilirse, özellikle salgının düşük olduğu bölgelerde, çok fazla vaka sayısının olmadığı yerlerde okullar kademeli olarak, seyreltilmiş olarak, hibrit eğitim olarak başlayabilir" dedi.

HİBRİT EĞİTİM NE DEMEK?

Hibrit eğitim sistemi harmanlaşmış eğitim sistemi manasına gelir. Yani okullarda yüz yüze verilmesi gereken dersler verilecek ve diğer dersler ise online şekilde verilecek. 

Hibrit eğitim sisteminde sağlık bölümleri ile uygulamalı eğitim veren bölümlerde okullar açılacak. Diğer bölümlerde ise uzaktan eğitim devam edecek. Bu sisteme hibrit sistem denir. 

AÇIKLAMA YAPAN ÜNİVERSİTELER

İşte bahar dönemi kararlarını açıklayan üniversiteler:

Selçuk Üniversitesi, 2020-2021 Bahar Yarıyılında hibrit ve uzaktan eğitim modeliyle devam edileceğini açıkladı.

İstanbul Bilgi Üniversitesi, teorik derslerin hepsini online olarak, gerekli görülen bazı uygulamalı derslerin ise öğrenci katılımı zorunlu olmadan hibrit eğitim modeliyle yapılacağını açıkladı.

Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakoç: "Kampüsün tamamını aydınlık görmeye az kaldı: 1 Mart’ta son sınıflar ile (Tıp 4-5-6), Diş Hekimliği (4-5). Diğer birimlerin son sınıfları ile). İnşallah, 1 Mart‘ta kısmi yüz yüze (hibrit) sistem ile kampüsümüz canlanıyor."

Hacettepe Üniversitesi, Tıp ve Diş Hekimliği Fakültesi'ndeki bazı istisnalar dışında diğer tüm bölümlerde uzaktan eğitime devam edileceğini duyurdu.

Antalya Bilim Üniversitesi, bazı istisna dersler dışında bahar yarıyılında online eğitim verileceğini açıkladı.

Bursa Teknik Üniversitesi, 2020-2021 Bahar Yarıyılı eğitimine online (çevrimiçi) devam edileceğini açıkladı.

Adıyaman Üniversitesi, bazı istisnalar dışında çevrimiçi (online) eğitime devam edileceğini açıkladı.

Anadolu Üniversitesi, bahar yarıyılında uzaktan eğitimle devam edileceğini açıkladı.

Iğdır Üniversitesi, 2020-2021 Bahar Yarıyılı eğitimini online (çevrimiçi) olarak devam edileceğini açıkladı

Abdullah Gül Üniversitesi, 2020-2021 Bahar Yarıyılı'nda tamamen uzaktan eğitimle devam edeceklerini açıkladı.

Başkent Üniversitesi “Uzaktan Eğitim ve Çevrimiçi ağırlıklı aynı zamanda akademik birimlerin (Fakülte ve Meslek Yüksek Okulu – Bölüm / Program) gereksinimlere uygun seyreltilmiş yüz yüze eğitimden oluşan Hibrit (Karma) Öğretim Modeli” yapılacağını açıkladı.

Süleyman Demirel Üniversitesi, 2020-2021 bahar yarıyılında hibrit eğitim modeliyle eğitim yapma kararı aldığını açıkladı.

Marmara Üniversitesi, 2020-2021 bahar yarıyılında eğitim modeli olarak hem online hem yüz yüze olmak üzere karma (hibrit) modelle yürütüleceğini açıkladı.

İnönü Üniversitesi, 2020-2021 bahar yarıyılında teorik dersleri çevrimiçi, bazı fakültelerin uygulamalı dersleri ise karma (hibrit) eğitim modeliyle gerçekleşeceğini açıkladı.

Karadeniz Teknik Üniversitesi, 2020-2021 bahar yarıyılında bazı istisnalar dışında uzaktan (online) eğitim modeli ile devam edileceğini açıkladı.

Pamukkale Üniversitesi 2020-2021 Bahar Dönemi öğretim sürecinin nasıl yürütüleceğini, Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu'nun görüşü doğrultusunda YÖK tarafından gönderilen kararlar dikkate alınarak 19 Şubat Cuma günü yapılacak Senato toplantısında değerlendirileceğini açıkladı.

Dokuz Eylül Üniversitesi, 2020-2021 bahar yarıyılında bazı istisnalar dışında uzaktan (çevrimiçi) eğitime devam edileceğini açıkladı.

İstanbul Üniversitesi, 2020-2021 bahar yarıyılında bazı istisnalar dışında uzaktan (çevrimiçi) eğitime devam edileceğini açıkladı.

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi, 2020-2021 bahar yarıyılı eğitimine bazı istisnalar dışında uzaktan (çevrimiçi) eğitime devam edileceğini açıkladı.

Okan Üniversitesi, 2020-2021 bahar yarıyılı eğitimine 1 Mart tarihinde hibrit (karma) eğitim modeliyle devam edileceğini açıkladı

Bahçeşehir Üniversitesi, 2020-2021 bahar yarıyılı eğitim öğretimine hibrit (karma) şeklinde devam edileceğini açıkladı.

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, 2020-2021 bahar yarıyılında bazı istisnalar dışında uzaktan (online) eğitim modeliyle devam edileceğini açıkladı.

İskenderun Teknik Üniversitesi, 2020-2021 bahar yarıyılında bazı istisnalar dışında uzaktan (online) eğitim modeliyle devam edileceğini açıkladı.

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi, 2020-2021 bahar yarıyılında bazı istisnalar dışında uzaktan (online) eğitim modeliyle devam edileceğini açıkladı.

Aksaray Üniversitesi, 2020-2021 bahar yarıyılında bazı istisnalar dışında uzaktan (online) eğitim modeliyle devam edileceğini açıkladı.

Balıkesir Üniversitesi, 2020-2021 bahar yarıyılında bazı istisnalar dışında uzaktan (online) eğitim modeliyle devam edileceğini açıkladı.

Erciyes Üniversitesi, 2020-2021 bahar yarıyılında eğitime online (çevrimiçi) ve hibrit (karma) olacak şekilde devam edileceğini açıkladı.

Fırat Üniversitesi, 2020-2021 bahar yarıyılında bazı istisnalar dışında hibrit (karma) eğitim modeliyle devam edileceğini açıkladı.

Trakya Üniversitesi, 2020-2021 bahar yarıyılında bazı istisnalar dışında uzaktan (çevrimiçi) eğitime devam edileceğini açıkladı.

Pamukkale Üniversitesi, 2020-2021 bahar yarıyılında bazı bölümler dışında hibrit eğitim modeliyle devam edileceğini açıkladı. Üniversite senatosu kararına göre ilk 6 hafta teorik ağırlıklı online eğitimden sonraki 8 hafta uygulama kısmının yüzyüze yapılacağını duyurdu.

Açıklama detayları için üniversitelerin resmi internet sayfasına göz atabilirsiniz.