Sınıfta Kalma Geri Geliyor-Liselerde Ders Sayısı Azalacak

Eğitim sisteminde yeni düzenlemeler yapılacak. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk yeni düzenlemelerle ilgili açıklamada bulundu.

Sınıfta Kalma Geri Geliyor-Liselerde Ders Sayısı Azalacak

Sınıfta kalma yeniden geliyor.

Milli Eğitim Bakanı Prof. Ziya Selçuk bir son dakika açıklamasında bulundu. Bakan Selçuk, ortaokul ve liselerde 2020-2021 eğitim öğretim yılında yeniden sınıfta kalmanın geleceği söyledi. Bakan Selçuk açıklamasında, “Sınıfta kalmanın olmaması eğitimde önemli ölçüde seviye düşüklüğüne yol açtı. Dört işlemi bilmeden lise bitiriliyor. Eğitimde kalitenin daha da düşmemesi için bu sisteme son veriyoruz.” ifadelerini kullandı. Peki sizce sınıfta kalma olmalı mı? Aşağıdaki yorum kısmından yazabilirsiniz.

LİSELERDE DERS SAYISI AZALTILACAK

Lise eğitiminde ders sayısının azaltılması için çalışmaların devam ettiğini söyleyen Bakan Selçuk, “Öğrenciler fazla ders nedeniyle konularda yüzeysel kalıyor. Bunu önce pilot okullarda uygulayacağız ve sistemde köklü düzenleme yapacağız” ifadelerini kullandı. Peki sizce ders sayısı kaç olmalı? Aşağıdaki yorum kısmından yazabilirsin.

20 BİN YENİ ÖĞRETMEN ATAMASI AÇIKLAMASI

Geçtiğimzi gün basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Selçuk 20 bin atama müjdesi vermişti. Sözcü 'den saygı Öztürk 'e röportaj veren Bakan Selçuk 20 bin ek atamanın 2020 yılında olacağını söyledi. 

2020 LGS AÇIKLAMASI

Sınavla öğrenci alacak liseler için açıklama yapan Bakan Selçuk “Biz 120 bin öğrenci olarak değil, yüzde 10 öğrenci yerleştireceğiz diye bakıyoruz. Yüzdelik dilim önemli. Çocukları asla mağdur etmeyeceğiz.” dedi.

LİSEYE GEÇİŞ SİSTEMİNDE DEĞİŞİKLİK OLMAYACAK AMA...

Bakan Selçuk liselere geçiş sisteminde bir değişiklik olmayacağını , ancak bazı soru düzenlemelrine gidileceğini söyleyerek, “Liseye giriş sınavında o soruları yapmak isteyenlerin kitap okuması ve okuduğunu anlaması gerekiyor” dedi.

Kişiye özel müredat uygulanacağını söyleyen Bakan Selçuk şunları söyledi:

“Her öğrencinin ilgisini, becerisine göre ekranını kişiselleştireceğiz. Kişiye özel müfredat ve sınav gelecek. Türkiye'nin deneyimli hocalarını davet edip bir yıl stüdyo çekimi yaptırdık. Öğrenci, hangi hocayı, hangi dersi internetten, cep telefonundan dinlemek istiyorsa, soru yöneltmek istiyorsa cevabı gelecek. Burada amaç, eğitimde fırsat eşitliğini sağlamaktır. İstanbul'daki öğrenci ile Şırnak'taki öğrenci arasında hiçbir fark olmayacak.”

Bakan Selçuk Türkçe derslerine ortaokulda daha da önem verileceğini söyledi. 

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA