Şahsen Yapılacak Üniversite Kayıtları Başladı-İşte İstenen Evraklar (E Devletten Kayıt Sonrası Şahsen Kayıt Gerekli mi?)

Üniversitelere şahsen kayıtlar başladı. YKS tercihi sonucuna göre bir üniversiteye yerleşen öğrenciler, 4 Eylül tarihine kadar evrakları üniversitelere teslim edecek. Peki e devletten kayıt sonrası şahsen kayıt gerekli mi? Belge teslimi gerekiyor mu? İşte detaylar.

Şahsen Yapılacak Üniversite Kayıtları Başladı-İşte İstenen Evraklar (E Devletten Kayıt Sonrası Şahsen Kayıt Gerekli mi?)

Üniversite kayıtları şahsen başladı.

Üniversitelere kayıt yaptıracak adaylar için şahsen başvurular başladı. Üniversiteler tarafındna yapılan açıklamada şahsen başvuru yapmak isteyen öğrencilerin,istenen evraklarla birlikte müracaatını yapması gerektiğine yer verildi. 

ÜNİVERSİTE KAYIT TARİHLERİ UZATILDI

YKS tercih sonuçlarına göre bir üniversiteye yerleşen adaylar için e kayıtlar Cumartesi günü başladı. İnternet üzerinden başlayan kayıtlarda on binlerce öğrenci müracaatını tamamladı. Şahsen kayıt yaptırmak isteyenler için ise kayıtlar bugün başladı. 

Üniversite kayıt tarihlerinde ise düzenleme yapıldı. Yapılan düzenleme şu şekilde: İstanbul Rumeli Üniversitesi Rehberlik ve Aday İlişkileri Müdürü Tuba Uçar"YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 31 Ağustos -04 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecektir. Elektronik kayıtlar ise 29 Ağustos-02 Eylül tarihleri arasında yapılabilecektir. Kayıt için adayların yerleştirildikleri üniversiteye, belirtilen süre içerisinde başvurmaları gerekmektedir. Elektronik kayıt yapan adaylar, üniversiteleri tarafından duyurulan belgelere ve tarihe göre işlem yapacaklardır" dedi.Belirtilen son günden sonra kayıt alınamayacağının altını çizen Uçar, "Bizleri tercih eden adaylarımızı 31 Ağustos -04 Eylül tarihleri arasında üniversitemize bekliyoruz. Kayıt işlemleri için soruları olan adaylarımız web sitemizdeki canlı destek bölümünden, çağrı merkezimizden ve sosyal medya hesaplarımızdan bizlerle iletişime geçebilirler"

ŞAHSEN KAYITLAR BAŞLADI

Üniversitelere e kayıt yaptıramayan öğrenciler için şahsen başvurular başladı. Adaylar bugünden itibaren kazandığı üniversiteye giderek kaydını yapabilir. İşte kayıt için istenen evraklar:

a) Adayın mezun olduğu ortaöğretim kurumundan aldığı diplomanın aslı veya onaylı örneği ya da yeni tarihli mezuniyet belgesi

b) Aday ek puandan yararlanarak yerleştirilmiş ancak alanı diplomasında veya mezuniyet belgesinde belirtilmemişse, hangi okul ve alandan mezun olduğunu gösterir resmî belge (METEM programlarından mezun olanların diplomalarında okul adı olarak, diplomayı düzenleyen merkezin adı yazılmaktadır.)

c) 12 adet 4,5 cm x 6 cm boyutunda fotoğraf

d) Katkı payının/öğretim ücretinin ödenmesi ile ilgili belge

e) Kayıttan önce belirlenip üniversite tarafından ilan edilecek diğer belgelerin aslı veya üniversite onaylı suretleri YKS ile bir yükseköğretim programına yerleşen yükümlülerin askerlik durumları, üniversiteler tarafından http://kamu.turkiye.gov.tr internet adresinde görülebilecektir.

Adayların askerlikle ilgili sorunları için askerlik şubelerine, kredi konusunda ayrıntılı bilgi için de üniversite rektörlüklerine veya Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğüne başvurmaları gerekmektedir.

Yükseköğretim programlarına yerleşen adayların yerleştirme sonuçları (engel bilgileri de dâhil), Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına (YÖK) ÖSYM tarafından elektronik ortamda iletilecektir.

Evraklarını hazırlayan öğrenciler, bu evraklarla üniversiteye giderek kayıtlarını yapacak. 

E KAYIT YAPANLARIN ŞAHSEN KAYIT YAPMALARI GEREKİR Mİ?

E Devlet kapısı üzerinden kaydını yapan öğrencilerin kayıt için şahsen gitmesine evrak teslim etmesine gerek yoktur. 

Bir üniversitenin duyurusu şu şekilde:

Elektronik olarak kayıt yaptıran öğrencilerimizin Üniversitemize gelerek tekrar kayıt yaptırmalarına gerek yoktur.

Elektronik kayıt yaptıran öğrenciler, belge teslimatı yapmayacaklardır, öğrenci kimliklerini dersler başladığında ilgili birim öğrenci işlerinden alabileceklerdir.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA