POMEM 2. Yedek Duyurusu Bekleniyor

Polis Akademisi 26. dönem POMEM 2. yedek duyurusu beklenmeye başladı. İlk yedek duyurusunda 728 yedek aday eğitime çağrıldı.

POMEM 2. Yedek Duyurusu Bekleniyor

26. dönem POMEM 2. yedek tarihi.

Polis Akademisi Başkanlığı geçtiğimiz hafta bir duyuru yayımladı. Yayımlanan duyuruda POMEM 1. yedek hakkında bilgilere yer verildi ve kaç asil adayın gelmediği, yerine çağrılan yedek adayların sayısına yer verildi. Polis akademisi 1. POMEM yedek duyurusunda, "Polis Meslek Eğitim Merkezlerine polis memuru olarak yetiştirilmek üzere planlanan asıl adaylardan lisans mezunu (572) erkek, ön lisans mezunu (132) erkek, lisans mezunu (16) kadın, ön lisans mezunu (8) kadın adayın yerine yedek aday planlaması yapılmıştır. " denildi.

Açıklamaya göre 728 adayın daha polis alımının yolu açıldı ve 728 yedek aday POMEM'lerde eğitime alındı. 

2. YEDEK DUYURUSU BEKLENİYOR

İlk yedek duyuruda bu kadar yüksek sayının çağrılmasının nedeni ise pandemi. Alımı geçen sene yapılan ve süreci bu sene başında tamamlanan adaylar, pandemi nedeniyle eğitime alınamamıştı. Sürecin aylar sürmesi ve eğitim duyurusunun geç gelmesi nedeniyle ASİL adaylardan çoğu eğitime katılmadı. Bu nedenle 2. yedek POMEM duyurusunun da gelmesine kesin gözüyle bakılıyor. 

1. POMEM yedek duyurusu ile çağrılan adaylar 8 Kasım'a kadar kayıt yapacak. 8 Kasım tarihinden sonra yedeklerden gelip kayıt yapmayanların yerine yedek adaylar çağrılacak. Duyuru geldiğinde haberdar olmak için  TIKLAYIN