ÖSYM'den Sınav Ücretlerine Zam

ÖSYM , yeni sınav ücretleriyle en çok konuşulanlar arasına girdi. Milyonlarca öğrencinin gireceği YKS için yüzde 29 zam yapan ÖSYM'nin, YKS'de her oturum için 70 lira yerine 90 lira alacağı geçtiğimiz gün açıklanmıştı.

ÖSYM'den Sınav Ücretlerine Zam

Tıp fakültesi mezunlarının gireceği TUS ücretlerine de zam yapan ÖSYM, ilgili sınav ücretini 450 TL'den 500 lriaya çıkardı. Muhalefet partilerinden ise sınav zamlarına tepki geldi.

CHP Adana Milletvekili Sümer, TBMM'de yaptığı açıklamada, pandemi döneminde ilgili sınava girecek öğrencilerin mağdur edildiğini , sınav ücretlerinin büyük sıkıntılar haline geldiğini vurgulayarak, "Kişi başına 10 liraya mal olabilecek bir sınav için pandemi döneminde bu kadar yüksek rakamlar belirlemek vicdanlı değildir. Öğrencilerimiz okulların kapanması, yüz yüze eğitimin sona ermesi gibi birçok olumsuzluk yaşamaktadır. TUS sınavına girecek bir aday 500 lira, üniversite sınavı için 3 oturuma da girecek öğrencimiz 270 lira ödeyecek. En azından pandeminin devam ettiği 2021 yılındaki tüm sınavlar sembolik biçimde 1 lira olmalıdır. Sınavların ekonomik yükünü devletin karşılayacak gücü vardır. Böyle zor bir dönemde unutulan sosyal devlet ilkesi hatırlanmalı, pandemi nedeniyle işsiz kalan babaların çocukları da düşünülerek eğitimde fırsat eşitliği sağlanmalıdır. Sınav ücretini ödeyemeyecek, işini kaybetmiş, pandemide geliri sıfıra inmiş on binlerce aile ve çocuk göz ardı edilemez." diye konuştu.

https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/sinav-ucretlerine-zam-6247585/