ÖSYM Başkanı'ndan Sınavlara Girecek Adaylara Mesaj (Koronavirüs Durumu Olanlar Farklı Salonlarda Sınava Girecek)

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanı Prof. Dr. Halis AYGÜN, koronavirüs önlemleri altındaa gerçekleştirilecek KPSS ve diğer sınavlara girecek adaylara alınan önlemlere ilişkin açıklamalarda bulundu.

ÖSYM Başkanı'ndan Sınavlara Girecek Adaylara Mesaj (Koronavirüs Durumu Olanlar Farklı Salonlarda Sınava Girecek)

SINAV ÖNCESİ VE SINAV SIRASINDA ALINACAK ÖNLEMLER

Sınav binalarının, sınavdan önce detaylı temizliğinin yapılacağı ve dezenfekte edileceğini belirten Aygün, adaylara sınav binası girişlerinde maske ve dezenfektan verileceğini, isteyen adayların sınav merkezlerine kendi dezenfektanlarını getirebileceğini belirtti.  Aygün, "Değerli adaylarımız, KPSS ve diğer sınavlarımızda Covid-19 Pandemi önlemlerini uygulamaya devam ediyoruz. Sizlerle bu önlemleri ve hazırlıklarımızı paylaşmak istiyorum.Sınav binalarının/salonlarının sınavdan önce detaylı temizliği yapılmakta ve dezenfekte edilmektedir.Koronavirüs önlemleri kapsamında adaylara sınav binası girişlerinde görevliler tarafından maske ve dezenfektan dağıtılacaktır. İsteyen adaylar, kendileri de dezenfektanlarını yanlarında getirebileceklerdir.Sınav görevlilerimize maske ve dezenfektanla birlikte lateks eldiven de dağıtılacaktır. Adaylar ve görevliler kendi maskeleri ve/veya siperlikleriyle de gelebileceklerdir." ifadelerini kullandı.

KORONAVİRÜSLE İLGİLİ DURUMU OLANLAR HES KODLARIYLA BELİRLENECEK

Koronavirüs ile ilgili durumu olan adayların HES kodlarından belirleneceği  ve koronavirüs durumlarına göre gruplara ayrılacağı ve sınav merkezlerinde ayrı salonlara alınacağını belirten Aygün ,  ayrıca şu ifadeleri kullandı:

Bu durumda olup sınav yeri değiştirilen adaylar Başkanlığımız tarafından sms ile bilgilendirilecektir.

OKUL BAHÇELERİ , SINAV GİRİŞ VE ÇIKIŞLARI

Okul bahçelerindeki yığılmayı önlemek ve sosyal mesafeyi korumak için, adaylar ve sınav görevlileri dışında hiç kimse okul bahçelerine alınmayacaktır.Adaylar sınav binalarına girişte ve sınav bitiminde binadan çıkışta, sosyal mesafenin korunması için sınav görevlileri tarafından yönlendirilecektir.