Ortaokul Öğrencileri İçin Okullar Açılacak mı? 5. 6. 7. 8. Sınıflar Okula Gidecek mi?

Okullarda yüz yüze eğitim için geri sayım devam ediyor. Peki okullarda yüz yüze eğitim olacak mı? Ortaokul öğrencilerine okullarda yüz yüze eğitim verilecek mi? 5-6-7-8'inci sınıf öğrencileri okula gidecek mi?

Ortaokul Öğrencileri İçin Okullar Açılacak mı? 5. 6. 7. 8. Sınıflar Okula Gidecek mi?

Ortaokullar için okul açılacak mı?

2020-2021 eğitim öğretim yılında yüz yüze eğitim için geri sayım sona eriyor. Daha önce 31 Ağustos 'ta başlayacak denilen yüz yüze eğitim için erteleme kararı alındı. Erteleme kararında 21 Eylül 'de okullarda yüz yüze eğitim başlayacak denildi. 21 Eylül tarihine saatler kala en çok araştırılan konu , ortaokul öğrencilerinin okullarda eğitim görüp görmeyeceği konusu oldu. Peki 5, 6, 7 ve 8 'inci sınıflar okullara gidecek mi? Okullarda eğitim ortaokullar için başlayacak mı? İşte detaylar.

2+5 SİSTEMİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca , bilim kurulu toplantısı sonrası yaptığı açıklamada okullarda 2+5 sistemin u sene uygulanacağını söyledi. Bakan Koca yaptığı açıklamada 2 gün öğrencilerin okullarda eğitim göreceğini , 5 gün ise evden EBA üzerinden uzaktan eğitim göreceğini söyledi. 

5-6-7-8 'İNCİ SINIFLAR OKULA GİDECEK Mİ?

Ortaokul öğrencileri ilk hafta okullara gitmeyecek. İlk hafta ana sınıfı ile 1 'inci sınıf öğrencileri uyum dersleri olacak.  Diğer sınıflar için karar önümüzdeki günlerde verilecek. Dersler , diğer sınıflar için EBA 'dan olacak. 

Ancak İl Hıfzıssıhha Kurulları , şehirdeki vaka durumuna göre okullarda yüz yüze eğitimi başlatabilir. Bununla ilgili net bilgi için öğretmen ve okullarla iletişime geçebilirsiniz.

MEB yetkililerinin, vaka artışları nedeniyle yeni karar alabileceğini bildirdi. Sözcü'de yer alan habere göre hafta sonu bir sürpriz karar alınabilir. Peki sizce okullar açılmalı mı? Yorum kısmı aşağıda.

OKULLARLA İLGİLİ AÇIKLAMA GELDİĞİNDE BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN