Okulların Açılması Ertelenecek mi? Kapandı mı? Flaş İddia Geldi

Okulların açılması ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Ziya Selçuk, Fahrettin Koca 'dan gelen açıklamaların ardından gelen yeni açıklama , iddiaları güçlendirdi.

Okulların Açılması Ertelenecek mi? Kapandı mı? Flaş İddia Geldi

Okulların açılması ertelenecek mi?

Milli Eğitim Bakanlığı, ilk, ortaokul ve liselerde ara tatili başlattı. Cuma günü başlayan ara tatil, bu hafta boyunca devam edecek ve önümüzdeki hafta okulların açılması planlanıyor. Ancak okulların açılması ile ilgili dikkat çeken son dakika açıklamaları geldi. Önce Ziya Selçuk, daha sonra Bilim Kurulu'ndan yapılan açıklamalar, okulların açılmasının erteleneceği iddiasını gündeme getirdi.

ZİYA SELÇUK'UN AÇIKLAMASI

Dün Twitter adresi üzerinden bir açıklamada bulunan Bakan Ziya Selçuk, "Uyarılara rağmen çene altına inmiş maskeleri ve unutulan sosyal mesafeleri görünce çocuklarımızı okullarda güvende tutmak için çabalayan meslektaşlarım adına çok üzüldüm. Salgının yükselişi eğitimi zora sokuyor, kurallara uyalım." dei. Bakan Selçuk'un bu açıklamasında , salgının yükselişi eğitimi zora sokuyor sözü okullarla ilgili kafaları karıştırdı.

BİLİM KURULU'NDAN SOMUT ADIM KARARI

Koronavirüs Bilim Kurulu'ndan sonra Bakan Koca yaptığı açıklamada, "Vaka artışında birincil etkenin insan hareketliliği ve toplu mekanlarda bulunma olduğuna dikkat çekilerek alınması gereken kısıtlayıcı tedbirler tüm detaylarıyla masaya yatırıldı. Hastalığın yayılmasını önleyici somut tedbirlerin hayata geçirilmesinin tavsiye edilmesi yönünde karar alındı." dedi. Buradaki somut adımların bugün Kabinede belirleneceği açıklandı.

OKULLARLA İLGİLİ FLAŞ İDDİA

Gazeteci Candaş Tolga Işık, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı son dakika açıklamasında, bugünkü kabinede okul tatilinin uzayacağı konusunun gündeme geleceğini iddia etti. 

Okullara verilen ara tatil, normal şartlarda önümüzdeki pazartesi sona eriyor ve pazartesi günü öğrenciler ders başı yapacak. Ancak bugün yapılacak kabinede , bu konuda görüşme yapılması bekleniyor. Sizce okulların açılması ertelenmeli mi? Yorum kısmı aşağıda.

ÜNİVERSİTELER AÇILACAK MI?

İlk dönemi uzaktan eğitimle devam eden üniversiteler için henüz bir karar alınmadı. Üniversitelerde yüz yüze eğitimin ne zaman olacağı konusunda belirsizlik devam ediyor.