Okulların Açılma Tarihi ve Sınavlar İçin Son Dakika Açıklaması (İlkokul-Lise-Üniversiteler)

Okulların açılması ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Açıklamada ilkokul, ortaokul, lise ve üniversitelerin ne zaman açılacağı, yeni dönemde eğitimlerin ,sınavların nasıl olacağı konularına yer verildi.

Okulların Açılma Tarihi ve Sınavlar İçin Son Dakika Açıklaması (İlkokul-Lise-Üniversiteler)

Okulların açılması ile ilgili son dakika gelişmesi.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında okullar tatil edilmişti. 16 Mart tarihinden bu yana ilkokul, ortaokul, lise ve üniversiteler kapatıldı ve eğitimler uzaktan yapılıyor. 

31 MAYIS 'A KADAR UZATILDI

Geçtiğimiz gün bir açıklama yapan Milli Eğitm Bakanı Ziya Selçuk, okul tatilinin 31 Mayıs 2020 tarihine kadar uzatıldığına yer verildi. 

BAYRAMDAN SONRA

Okulların 1 Haziran sonrası kademeli olarak açılması bekleniyor. Okullar uzun süre açık kalmayacak ve temmuz ayına sarkmayacak. 

İLK OLARAK 8 VE 12 'NCİ SINIFLAR

1 Hazirandan itibaren öğrenciler kademeli olarak okullarına gidecek. İlk olarak YKS ve LGS 'ye girecek öğrenciler derslere başlayacak. 8 ve 12 'nci sınıfların derse başlaması sonrası illere göre diğer sınıflar da derse başlatılacak. 

KABİNEDE GÖRÜŞÜLECEK

31 Mayıs öncesi düzenlenecek Kabine toplantısında okulların açılması ile ilgili kararlar alınacak. 1 Haziran tarihinden sonra eğitimler başlayacak. Ancak temmuz ayına sarkma olmayacak şekilde okullar fazla açık bırakılmayacak. 

ANA SINIFI İLKOKULLAR HARİÇ

İlk olarak 8 ve 12 'nci sınıflar derse başlatılacak. Sosyal mesafeye uymayacakları beklenen ana sınıfı ile ilkokul öğrencileri dahil edilmeyecek. 

8 ve 12 'nci sınıfların ardından 11, 10 ve 9' uncu sınıflar ders başı yapacak. 

SINAV OLMAYACAK

Edinilen bilgilere göre  öğrenciler okullarda sadece ders görecek. Devamsızlık sorunu olmayacak. Öğrenciler sınava alınmayacak. Çocukların okula gönderilmesi ailelere bırakılacak. 

ÜNİVERSİTELER

Üniversiteler ise yaz okulu uygulamasına geçecek. Normal eğitim öğretim döneminin sona ermesi sonrası üniversiteler, kendi resmi internet adresleri üzerinden yaz okulu duyurusunu yayımlayacak ve öğrenciler kayıtlarını yapacak. 

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA