Okulların Açılma Tarihi ve Açılma Şekli ile İlgili Ziya Selçuk'tan Açıklama

Okulların açılma tarihi ve açılma şekli ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk yaptığı açıklamada detayları aktardı.

Okulların Açılma Tarihi ve Açılma Şekli ile İlgili Ziya Selçuk'tan Açıklama

Okulların açılma tarihi ile ilgili açıklama geldi.

Katıldığı bir programda konuşan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, okulların açılma tarihi ile ilgili detayları aktardı. Okulların 21 Eylül 'de açılmasını planladıklarını söyleyen Bakan Selçuk, "Okullarımızı 21 Eylül'de açma çabasındayız." dedi ve şu ifadeleri kullandı:

"Okulun hangi mekanda ne yapacağız nasıl yapacağız öğretmenler neye dikkat edecek, okul yöneticilerin alması gereken önlemler nelerdir, servis araçları için alınması gereken önlemler nelerdir... Tüm bunları ayrıntılı olarak ortaya koyup simülasyonlarını yaptık.

2000 denetmenin eğitimi söz konusu oldu, eğitimlerini aldılar. 2000 denetmen okulların hazır olup olmadığı konusunda, hangi tedbirlerin alındığı, hangi okulların ne ihtiyacı olduğu konusunda belirli kontrol listeleri dayalı olarak da ortaya koyuyorlar. Hazır olan okullarımız için de böyle bir belge düzenlememiz söz konusu."

"OLASI TÜM KOŞULLARA GÖRE PLAN HAZIR"

Olası tüm senaryolara karşı hazırlıklarının olduğunu ifade eden Bakan Selçuk, "Okulların öz değerlendirme yapmasını istiyoruz.

Olası tüm koşullara göre planlamamız hazır. Bakanlık olarak bu çalışmalar zaten bizim görevimiz. Bu toplumsal da bir mesele. Bu toplumun tamamının üstlenmesi gereken bir mesele." dedi.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA