Okulların Açılma Tarihi Ertelenecek mi? Bakan Selçuk Açıkladı

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk bir son dakika açıklamasında bulundu. Bakan Selçuk yaptığı açıklamada okulların açılma tarihine değindi. Bakan Selçuk açıklamasında kitap dağıtımının başladığını söyledi.

Okulların Açılma Tarihi Ertelenecek mi? Bakan Selçuk Açıkladı

Okulların açılması ile ilgili açıklama.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk bir son dakika açıklamasında bulundu. Bakan Selçuk, şartların elverişli olması durumunda okulların 31 Ağustos 2020 günü açılacağını söyledi. Bakan, yeni dönem için çeşitli modeller üzerinde çalıştıklarını söyleyerek, "Büyük eğitim ailemizin en büyük isteği, sağlıkla okullarımızı yeniden açmak ama okullarımız açılana kadar da yapacağımız çok şey var. Salgının seyrine göre karma model, seyreltilmiş model dahil her türlü senaryo dahilinde ve rutin açılış prosedürlerine dair tüm hazırlıklarımızı sürdürüyoruz" dedi. Öğrencilerin 31 Ağustos'a kadar yaz tatillerini verimli geçirmelerini isteyen Bakan Selçuk, "Çok yönlü olarak hiçbir grubu kaynaksız bırakmadan tüm çocuklarımıza, öğretmen ve velilerimize ulaşmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Güçlüklerle güçlenen eğitim ailemiz, bu süreçte aslında uzaklaştıkça yakınlaştı gerçekten. Yaz tatilini mümkün olduğunca verimli geçirerek ve sağlığımızı önceleyerek okulları birlikte açacağız" dedi.

Sabah Gazetesi 'ne röportaj veren Bakan Selçuk, yapay zeka sistemleriyle EBA'yı yapılandırdıklarını söyledi ve bunun dünyadaki diğer ülkelere örnek olduğunu söyledi. Bakan Selçuk, "Salgın öncesi süreçte, mevcut uzaktan eğitim altyapımızı "Eğitimde Fırsat Adaleti" anlayışı çerçevesinde güçlendirip yapay zeka sistemleriyle öğrencilerimizle etkileşim kurabilecek, hatta rehberlik edecek düzeyde yeniden yapılandırmıştık. Pek çok ülkenin henüz uzaktan eğitimin gerekliliğini tartıştığı bir süreçte, bir hafta gibi rekor bir süre içinde kurduğumuz üç ulusal televizyon kanalının yanı sıra Eğitim Bilişim Ağı (EBA) portalımızla milyonlarca öğrencimizin evine ulaştık. Salgın sürecinde, 23 Mart'ta hızla devreye aldığımız uzaktan eğitimi; öğretmenlerimizin, velilerimizin ve elbette çocuklarımızın desteğiyle her gün biraz daha deneyim kazanarak 19 Haziran'da tamamladık. Böylece uzaktan eğitimde dünyaya model olduk" dedi.

KİTAPLAR DAĞITILMAYA BAŞLANDI

Bakan Selçuk, yeni eğitim yılı için ders kitaplarının dağıtılmaya başlandığını söyledi ve  "Bu yıl, kitaplarımızı ilk kez hazirandan itibaren dağıtmaya başladık. 2020-2021 eğitim öğretim yılında, öğrencilerimize ücretsiz dağıtacağımız kitaplar il ve ilçelere ulaştırıldı. Yaklaşık 147 milyon ders kitabı, okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise düzeyinde 18 milyonu bulan öğrencimizin sırasına yerleştirilecek" dedi.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA