Okullarda Yüz Yüze Sınavlar Başlıyor

Okullarda yüz yüze sınavlar başlıyor. Milli Eğitim Bakanlığı okullarında yüz yüze sınavlar 8 Mart'ta başlıyor.

Okullarda Yüz Yüze Sınavlar Başlıyor

Okullarda sınavlar başlıyor.

Geçen hafta Pazartesi günü yapılan kabine toplantısından sonra önemli açıklama yapıldı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yüz yüze sınavlar hakkında önemli açıklamada bulundu. 

Yerinde karar dönemi ile illerde kademeli şekilde normalleşmeye gidildiğini açıklayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sınavlar ve yüz yüze eğitim için "Okullar, Türkiye genelindeki tüm okul öncesi eğitim kurumlarında, ilkokullarda, 8’inci ve 12’nci sınıflarda eğitim öğretime açılacaktır. Düşük ve orta riskli illerde ilaveten ortaokullar ve liseler dahil diğer kademelerde de eğitim-öğretime başlanacaktır. Yüksek ve çok yüksek riskli illerimizde ise genel uygulamanın dışında sadece liselerdeki yüz yüze sınavlar yapılacaktır." dedi.

RİSK GRUBUNA GÖRE İLLER

Düşük Risk

Ağrı, Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Hakkari, Iğdır, Mardin, Muş, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak, Uşak, Van.

Orta Risk

Adana, Afyonkarahisar, Ankara, Aydın, Bartın, Bayburt, Bursa, Çankırı, Çorum, Denizli, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, Isparta, Kahramanmaraş, Karabük, Kars, Kastamonu, Kırşehir, Malatya, Manisa, Nevşehir, Sivas, Tunceli, Yozgat.

Yüksek Risk

Antalya, Ardahan, Artvin, Bilecik, Bolu, Çanakkale, Düzce, İstanbul, İzmir, Karaman, Kayseri, Kırıkkale, Kırklareli, Kilis, Kocaeli, Kütahya, Mersin, Muğla, Niğde, Tekirdağ, Yalova, Zonguldak.

Çok Yüksek Risk

Adıyaman, Aksaray, Amasya, Balıkesir, Burdur, Edirne, Giresun, Gümüşhane, Konya, Ordu, Osmaniye, Rize, Sakarya, Samsun, Sinop, Tokat, Trabzon.

SINAVLAR BAŞLIYOR

8 Mart 2021 tarihinde okullarda yüz yüze sınavlar yapılmaya başlanacak.