'Okullar Açılsa da Çocuğumu Göndermem' Diyenler İçin Açıklama: Rapor Şartı Var

21 Eylül 'de okullarda yüz yüze eğitim başlayacak. 31 Ağustos tarihinden 21 Eylül tarihine kadar ise online eğitim olacak. Yüz yüze eğitim başladığında pandemi nedeniyle çocuklarını okula göndermek istemeyen veliler, devamsızlık sorunuyla karşı karşıya. TBMM Milli Eğitim Komisyonu, sağlık raporu almayan öğrencilerin devamsız sayılacağı görüşünde. İşte açıklama.

'Okullar Açılsa da Çocuğumu Göndermem' Diyenler İçin Açıklama: Rapor Şartı Var

Okullar açılsa bile çocuğumu göndermeyeceğim diyenler dikkat.

Koronavirüs pandemisinin gölgesinde geçtiğimiz dönem okullar uzaktan eğitimle tamamlanmıştı. Pandemi hala bitmedi ve yeni eğitim öğretim yılı için süreçte sona gelindi. Okulların 31 Ağustos günü açılacağı daha önce bildirilmişti. Ancak dün yapılan açıklamada okullarda yüz yüze eğitimlerin 21 Eylül 2020 günü başlayacağı, 31 Ağustos ile 21 Eylül tarihi arasında ise uzaktan eğitim uygulanacağına yer verildi. 

Bu açıklama sonrası binlerce kişi, okullar açılsa bile çocuğunu okula göndermeyeceğini ifade ediyor. Bu vatandaşları ilgilendiren son dakika açıklaması geldi. 

Hürriyet'ten Nuray Babacan bugün kaleme aldığı yazısında bu konuya değindi.

Yeni eğitim yılında MEB'in birçok formül üzerinde durduğunun ifade edildiği haberde birçok vatandaşların okullar açılsa bile çocuğunu okula göndermeyeceği vurgulandı. Sitemize gelen birçok yorumda da vatandaşlar çocuklarını okula göndermeyeceklerini söyledi. 

Valiliklere , pandemi kurullarına da bu konuda bazı açıklamalar gitti.Pandemi kurulları ile valilikler , TBMM Milli Eğitim Komisyonu 'na ulaştı ve vatandaşların çocuklarını okula göndermeyeceği meselesini iletti. "gelişmeleri görene kadar bir süre okula göndermeme" kararında olan veliler ile ilgili açıklama geldi. 

SERVİSLERE KAYIT YOK

Velilerin birçoğunun okullar açılsa bile daha sonra tekrar kapatılacağı düşüncesinde olduğu ve bu nedenle servis hizmeti almadığı öğrenildi. 

HASTALIKLAR İSTİSNA OLUR MU?

Komisyona durum iletildi ve alınan bilgilere göre kronik rahatsızlığı olan öğrencilerin online eğitime alınması yönünde çalışma yapıldığı öğrenildi. Ancak bunun için sağlık raporu şartı olacak. 

Verilen bilgide, kronik rahatsızlığı olan öğrencilerle ilgili olarak online eğitim konusunda çalışma yapıldığı, ancak diğer öğrencilerin sağlık raporu getirmemeleri durumunda devamsız yazılacağına ilişkin bilgi paylaşıldığı öğrenildi.

OKULLARDAKİ HAZIRLIKLAR SÜRÜYOR

MEB, okullarının açılışına ilişkin birden fazla seçenek ortaya koyarken, okulların eğitim dönemine hazırlanmasıyla ilgili bir dizi uygulama yapıldığı da öğrenildi. Tüm okulların dezenfektan ihtiyaçları planlandı. Okullara, pandemi uyarı levhaları ve afişleri hazırlandı. Dezenfektan ve maske ihtiyacına ilişkin çalışma yapıldı ve düzenli sağlanmasıyla ilgili bağlantılar yapıldı.

DERS SÜRELERİ , TENEFFÜSLER

Edinilen bilgilere göre çocukların okula gideceği günlerde farklılıklar olacak ve seyreltilmiş eğitim sistemi uygulanacak. Teneffüs saatleri farklılaşacak. Sınıflar farklı saatlerde teneffüse çıkacak. 

ÇOCUĞUMU OKULA GÖNDERMEM

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA