Okullar Açılacak mı? Kabine Toplantısı İçin Kritik Saat Açıklandı

Cumhurbaşkanlığı kabine toplantısı bugün gerçekleştirilecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan 'ın başkanlığında yapılacak kabine toplantısında okulların açılması meselesi gündeme gelecek.

Okullar Açılacak mı? Kabine Toplantısı İçin Kritik Saat Açıklandı

Bugün kabine toplanıyor. Önemli gündem maddeleri var.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 'ın başkanlığında, Baştepe 'de bulunan Cumhurbaşkanlığı Külliyesi 'nde kabine toplantısı yapılacak. Toplantıda önemli 5 gündem maddesi var. Bugün kritik kararlar çıkması bekleniyor. 

İLK KONU: AZERBAYCAN ERMENİSTAN

Kabine toplantısında Azerbaycan ile Ermenistan arasında yaşanan çatışma ele alınacak. 

İKİNCİ KONU: KORONA

Koronavirüs salgını için ek tercirler alınması konusu gündeme gelecek. Sağlık Bakanı Koca 'nın hastane doluluk oranları, ventilatör doluluk oranı ve diğer verileri kabineye sunacağı , bu yönde karar alınacağı öğrenildi. 

ÜÇÜNCÜ KONU: OKULLAR

Kabine toplantısında okulların açılması meselesi görüşülecek. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada okulların açılması ile ilgili kararın kabine toplantısında alınacağına yer verildi. Yapılan son açıklamada ana sınıfı ile 1. sınıflarda yüz yüze eğitimlerin devam edeceği, 2. 8. ve 12. sınıflar için de bu kabinede karar alınacağı öğrenildi. 

DÖRDÜNCÜ KONU: LİBYA

Kabine toplantısında Libya meselesi de gündeme gelecek.  Libya Başbakanı Fayiz es-Serrac'ın bu ay içinde görevi bırakacağını açıklamasına binaen muhtemel gelişmeler ele alınacak.

BEŞİNCİ KONU: DOĞU AKDENİZ

Türkiye ile Libya Deniz Yetki Alanlarının Sınırlandırılması Mutabakat Muhtırası'nın BM tarafından tescillenmesi sonrası gelişmeler de masaya yatırılacak. Doğu Akdeniz'de Yunanistan'la askeri boyuttaki istikşafi ve diplomatik görüşmeler de kabinenin bir diğer gündem maddesi.

TERÖRLE MÜCADELE

Yine terörle mücadeledeki son durum hakkında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Yıldırım Operasyonları" hakkında sunum yaparak bilgi verecek. Soylu, virüsle mücadelede alınan tedbirleri de anlatacak. Ayrıca Kobani eylemleri soruşturmasının da kabinenin gündeminde olması bekleniyor.

TOPLANTI SAATİ

Toplantının öğleden sonra saat 15.30 'da başlaması ve 19.00 civarında sona ermesi bekleniyor. Toplantı sonrası açıklama Cumhurbaşkanı Erdoğan 'dan gelecek.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA