Öğretmenlik Meslek Kanunu Değişiyor: Taslak Hazır! İşte Yapılacak Değişiklikler!

2022 yılında düzenlenen ve tartışmalara konu olan Öğretmenlik Meslek Kanunu değişiyor. Kanuna bir çok sendika içi boş olduğu gerekçesiyle karşı çıkıyordu.

Öğretmenlik Meslek Kanunu Değişiyor: Taslak Hazır! İşte Yapılacak Değişiklikler!

Öğretmenlere yönelik düzenlemeler içeren ve 2022 yılında onaylanarak uygulamaya koyulan Öğretmenlik Meslek Kanunu değişiyor. Bir çok öğretmen ve sendika içi boş olduğu gerekçesiyle Öğretmenlik Meslek Kanununa karşı çıkmıştı.

Aslında haksız da sayılmazlar çünkü meslek kanununda adaylık sınavının kaldırılması ve öğretmenlere kariyer basamaklarının getirilmesi dışında pek bir şey yok. Kariyer Basamakları sınavları ise tamamen öğretmenlerin karşı olduğu bir konu. Öğretmenliği zaten uzmanlık alanı olduğunu savunan öğretmenler ve sendikalar Kariyer Basamakları Sınavlarında önce eylem yapmışlardı. 

Bir öğretmen meslekte 10 yılını doldurduğunda uzman öğretmenlik sınavına girebiliyordu. Yapılacak değişiklik ile bu süre yüksek lisans yapmış ya da yapmamış her öğretmen için 5 yıla indirilecek.

Başöğretmen olmak isteyen öğretmenlerin ise uzman unvanını aldıktan sonra yine 10 yıl beklemesi gerekiyordu. Bu süre de kısaltılacak ve 10 ila 12 yıl arasına düşürülecek.

Ayrıca uzman öğretmenlere ödenen 2.500 TL tazminatın taban ücreti yükseltilecek.

Başöğretmenlerin aldığı 5000 TL de aynı şekilde artacak.

Son olarak öğretmenleri ilgilendiren bir konu ise okulda can güvenliği. Öğretmenler okullarda her yıl saldırıya uğruyor ve maalesef can kaybı bile yaşanabiliyor. İşte bunun içinde sıkı önlemler alınacak ve tıpkı sağlık personellerinde olduğu gibi öğretmenlerin de can güvenliğinin sağlanması için gerekli adımlar atılacak.

Kaynak: kamubulteni.com Kamu Personelinin En Çok Okunan Haber Sitesi