Öğretmenler, Veliler ve Öğrenciler WhatsApp'ın Yerine Bu Uygulamaya Geçiyor

Son dakika haberi: MEB, öğretmen ve yöneticilerin kullanacağı uygulama için henüz bir açıklama yapmadı ama birçok öğretmen, okul yöneticisi ve veliler ile öğrenciler WhatsApp'tan başka uygulamaya geçmeye başladı.

Öğretmenler, Veliler ve Öğrenciler WhatsApp'ın Yerine Bu Uygulamaya Geçiyor

Öğretmenler, Veliler ve öğrenciler WhatsApp'ın yerine BİP'e geçiyor.

WhatsApp'ın veri sözleşmesi dayatmasına tepkiler giderek büyüyor ve binlerce kişi uygulamayı silerek yeni mesajlaşma uygulamalarına akın etmeye başladı. Milli Savunma Bakanlığı ile Cumhurbaşkanlığı Bip uygulamasına geçeceğini açıklarken Emniyet Genel Müdürlüğü ise Yıldız Kurumsal uygulamasına geçeceğini açıkladı. Okullarda uzaktan eğitim gören öğrenciler, öğretmenler ve veliler ise Milli Eğitim Bakanlığı'nın hangi uygulamayı tercih edeceğini araştırmaya başladı. Ancak bu konuda bir karar henüz duyurulmadı. 

Fakat birçok veli ve öğretmen, WhatsApp'ı silerek yeni uygulamalara geçmeye başladı. Türkiye Gazetesi 'nden Mahmut Özay bugün kaleme aldığı yazısında veli ile öğretmenlerin BİP uygulamasına yöneldiğini söyledi.  Okul yöneticileri, öğretmenler ve veliler WhatsApp gruplarını tek tek kapatıp uygulamayı telefonlarından kaldırıyor. Uzmanların 'BiP’in verisi Türkiye’de tutuluyor, Telegram'dan önce alternatifiniz BiP olsun' ikazları sonrası 'Öğretmenler odası',  ‘Papatyalar sınıfı', '1-A öğrencileri' gibi hesaplar tek tek silindi ve BiP'e akın başladı.

Ortaokul öğretmeni Ferit Ayrık, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Ortak karar aldık. WhatsApp’ı siliyoruz. 400 kişinin yer aldığı gruplardaki kişilere mesaj attık. BiP’i indirdiler. Velilerimize Telegram’ı değil öncelikle BiP’i tavsiye ediyoruz. Bu fırsatı kaçırmamalıyız” dedi. Sınıf annesi Rukiye Bağlan, “Gruplar bize çok yardımcı oluyordu. Fakat dayatmalara boyun eğmeyiz. Yerli olanı seçtik ve BİP'i indirme kararı aldık” dedi.

ŞİFRELİ KORUNUYIR

192 ülkede 52 milyondan fazla kişi tarafından kullanılan Bip uygulamasında tüm veriler güvenlikli şifreleme ile korunuyor. Bunun yanı sıra çeviri özelliği de var ve 106 dilde sohbet etme imkanı var. Kaybolan mesajlar sayesinde de seçilen mesajlar, belirlenen süre boyunca takipçinin sohbet ekranında duruyor ve süre dolunca otomatik olarak siliniyor. 

Bu uygulamada sadece telefon numarası ile de para gönderebiliyorsunuz. Banka bilgileri gerekmiyor.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA