Öğrencilerin YKS 3. ek tercih beklentisi! 2022 YKS yeni ek tercih olacak mı?

2022 YKS sürecinde ek tercih kayıt dönemi devam ediyor. Kayıtlarını tamamlayan öğrenciler üniversiteye yerleşmeye başladı. Ancak sınavda bir üniversiteyi kazanamayan, hayal kırıklığına uğrayan yüzlerce aday YKS 3. Ek tercih hakkı olur mu diye merakla bekliyor.

Öğrencilerin YKS 3. ek tercih beklentisi! 2022 YKS yeni ek tercih olacak mı?

YKS yeni ek tercih olup olmayacağı merakla beklenirken, öğrenciler YKS 3. ek tercih olacak mı? sorusuna yoğunlaşmış bir şekilde bekliyor. Üniversite sınavında ilk ek tercih dönemi tamamlanmış, üniversiteye yerleşmiş olan adayların kayıt süreçleri başlamıştı. Bir yere yerleşemeyen yüzlerce öğrencinin ise beklentisi YKS 3. Ek tercihlerinin olması yönünde.

YKS 3. ek tercih olacak mı?

ÖSYM tarafından ek tercih olup olmayacağı konusunda henüz bir açıklama gelmezken, ÖSYM’nin takvime göre böyle bir yerleştirme süreci olmayacak.

Ek tercih kayıtları devam ediyor

Öte yandan YKS ek tercih üniversite kayıtları 26-30 Eylül'de tamamlanacak ve elektronik kayıtlar ise 25-28 Eylül'de son bulacak. Üniversiteye yerleşen adayların kayıtlarını tamamlamak için yerleştirildikleri yükseköğretim programının bağlı bulunduğu üniversiteye kayıt süresi içinde başvurmaları gerekiyor.Bireysel olarak değil de kayıtlarını elektronik ortamda kayıt yapan adaylar, üniversiteleri tarafından duyurulan tarihe ve ilgili belgelere göre işlem yapacak.

Kayıt için ne gerekli

Üniversiteye yerleşen öğrencilerin kayıt süreçleri devam ederken öğrencilerden kayıt için istenenler üniversitelerin sayfalarında belirtildi.Öğrenciler kayıtlarını yapacakları üniversitelerden gerekli evrakları öğrenebilecekler.