O Üniversitede Hiç Boş Kontenjan Kalmadı

Geçtiğimiz gün açıklanan YKS tercih sonuçlarının ardından üniversite kayıtları da başladı. Edinilen son bilgilere göre Sağlık Bilimleri Üniversitesi kontenjanını doldurdu.

O Üniversitede Hiç Boş Kontenjan Kalmadı

Sağlık Bilimleri Üniversitesi YKS yerleştirme sonuçlarına göre tüm kontenjanlarını doldurdu.

Edinilen son dakika bilgilerine göre, 2018 YKS tercih sonuçlarına göre devlet üniversitelerinden sadece 17 tanesi, tüm kontenjanlarına öğrenci alımı yaptı. Yüzde 44,2 oranında boş kalan vakıf üniversitelerinde ise yalnızca iki üniversite yüzde 100 kontenjanını doldurabildi.

ÜNİVERSİTE'DEN AÇIKLAMA: İLTİFAT OLARAK GÖRÜYORUZ

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl, üniversite bünyesine katılan tüm öğrencileri, kendilerini tercih ettikleri için rebrik etti ve şu ifadeleri kullandı: "2018 YKS sonuçlarına göre öğrenci kontenjanlarımızın tamamen dolmasını öğretmenlerin, öğrencilerin ve velilerin teveccühü ve iltifatı olarak görüyoruz."

Sonuçlardan memnun olduklarını, öğrencilerin de memnun olduğunu söyleyerek açıklamasını sürdüren Cevdet Erdöl, şu ifadelerini kullandı:

"Sağlık temalı ilk devlet üniversitesi olan üniversitemiz Sultan Abdülhamid Han'ın başlattığı eğitim hamlesinin bugünkü imkanlarla daha ileriye taşınmasına müteveccih bir uygulama olarak 2015 yılında kuruldu. Sayın Cumhurbaşkanımızın bu tarihi hatıraya hürmeten üniversitemize ilgisini ve desteğini çok yakından biliyor ve kendilerine de bu vesileyle teşekkür ediyorum. 2018 YKS sonuçlarına göre üniversitemizin gerek lisans gerek ön lisans tüm kontenjanlarının dolmasını memnuniyetle karşılıyor ve bu durumu ülkemizin sağlık temalı ilk devlet üniversitesi olmasının doğal bir neticesi olarak değerlendiriyorum."

Kamubulteni.com | Ankara