O Bölümü Tercih Edenlere 700 TL Burs Verilecekti-Sadece 3 Kişi Yazdı

Yüksek Öğretim Kurulu o üniversiteye yerleşen adaylara 700 TL burs verileceğini söyledi. Ancak bu bölüme sadece 3 kişi tercih verdi.

O Bölümü Tercih Edenlere 700 TL Burs Verilecekti-Sadece 3 Kişi Yazdı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarafından önceki gün gece saatlerinde YKS yerleştirme sonuçları açıklandı. Yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından, daha önce yayımlanan tercih kılavuzunda 8 bin 142 adet kontenjanın verildiği Isparta İlinin ikinci Üniversitesi olan Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi 'nin bölümlerine yerleştirmeler yapıldı.

BURS VERİLİYORDU AMA SADECE 3 ÖĞRENCİ TERCİH YAPTI

Bu üniversitede bulunan Su Ürünleri Fakültesi bölümünde okuyacak olan öğrencilere Yükseköğretim Kurulu tarafından burs verileceğinin açıklanmasına rağmen yine istenen tercih sayısına ulaşılamadı. Bu fakülte için açılan 20 kişilik kontenjana sadece üç öğrenci tercih verdi ve bu 3 öğrenci fakülteye yerleştirildi. 60 kontenjan ayrılan Yalvaç Büyükkutlu Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Muhasebe ve Finans ikinci öğretim programını da kimse tercih etmedi.

Bünyesinde toplamda 17 adet Meslek Yüksek Okulu, 4 adet fakülte ve 2 adet yüksekokulun bulunduğu Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi bu sene bünyesine çok öğrenci katamadı.

ÖSYM tarafından yayımlanan YKS tercih kılavuzunda kontenjan verilen bu yeni üniversiteye bağlanan Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi'ne bu yıl da istenen düzeyde öğrenci tercihi olmadı. Bu bölüme yerleşen öğrencilere 700 TL YÖK bursu verileceği yönünde daha önce açıklama gelmiş, açıklanmanın gelmesine rağmen 20 kontenjandan sadece 3 öğrenci bu bölüme yerleştiğine yer verildi.

Son dakika haberlerinden, memur alımı, gündem haberlerinden, yerel haberlerden, ekonomi haberlerinden haberdar olmak için;

ANDROİD UYGULAMAMIZI ÜCRETSİZ İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN

İOS UYGULAMAMIZI ÜCRETSİZ İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN

Kamubulteni.com | Ankara